Μουσείο Τυπογραφείας

Φόβος πλημμύρας στην Κίσαμο

Τον άμεσο καθαρισμό του Τυφλού ποταμού ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κάτοικοι του Δραπανιά Κισσάμου από όπου διέρχεται ο Τυφλός ποταμός, με τον κ. Βουλγαράκη να σημειώνει πως θα γίνει προσπάθεια να γίνει ο καθαρισμός από εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Π.Ε. Χανίων.
Οι κάτοικοι της περιοχής συναντήθηκαν χθες το πρωί με τον κ. Βουλγαράκη και του δήλωσαν την έντονη ανησυχία τους για πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της κατάστασης του ποταμού. Επισήμαναν ότι η περιοχή πλημμύρισε το 2000 αλλά και πριν από 4 χρόνια όταν το ποτάμι κατέβασε μεγάλο όγκο νερού που παρέσυρε αγροτικές περιουσίες και μπήκε σε αυλές και σε σπίτια. «Με τα νερά που βγαίνουν ανησυχούμε και για τα σπίτια μας» τόνισαν χαρακτηριστικά.
Οι κάτοικοι υπογράμμισαν επίσης πως έγινε ένας καθαρισμό στον “Τυφλό” αλλά στο νότιο τμήμα του πολύ μακριά από το παραλιακό μέτωπο το οποίο έχει μείνει απροστάτευτο.
«Από ένα έργο που κάνουμε τώρα στον Κλαδισό θα δω μήπως μπορέσουμε και φέρουμε τον εργολάβο στο Δραπανιά για να καθαρίσει το ποτάμι από τον δρόμο προς τα βόρεια» ανάφερε ο κ. Βουλγαράκης, σημειώνοντας πως στις Περιφέρειες δόθηκε με τον “Κλεισθένη” η αρμοδιότητα του καθαρισμού των ρεμάτων δεν έχουν δοθεί όμως οι αναγκαίοι πόροι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.