Μουσείο Τυπογραφείας

Φώφη Γεννηματά : 7 Προτάσεις – Δεσμεύσεις για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης

fofi-gennimata«Μετά από 10 χρόνια θυσίες και προβλήματα βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μας ρωτούν: Θα δικαιωθούν επί τέλους οι θυσίες μας; Θα βαδίσει επί τέλους η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της παραγωγής νέου πλούτου ή θα αντιμετωπίσει νέες περιπέτειες και θα συνεχίσει να ταπεινώνεται από την επιτροπεία που όπως φαίνεται παραμένει και μάλιστα ισχυρή;Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του, δεν μπόρεσαν να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Φεύγουν αφήνοντας πίσω τους μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της ομιλίας της σε εκδήλωση της ΓΣΒΕΕ.

Στην συνέχεια η κα Γεννηματά τόνισε πως «αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παντελή απουσία επενδύσεων, διόγκωση του Δημόσιου χρέους, δυσβάστακτες πολύχρονες δεσμεύσεις με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, παράδοση του Εθνικού Πλούτου σε ξένα χέρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδυναμία τους να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, οδήγησε στο να καθυστερεί η δόση του ενός δις ευρώ. Χρήματα δικά μας, από τα κέρδη των Ελληνικών ομολόγων , που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και άρα την ελάφρυνση των υποχρεώσεων των πολιτών».

«Την τυχοδιωκτική πολιτική του Α’ εξαμήνου του 15, που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα του grexit, που βύθισε την οικονομία και οδήγησε στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας για άλλη μια φορά μετά την Καραμανλική περίοδο του 2004-09, διαδέχθηκε μια βαθιά συντηρητική, αντιλαϊκή δεξιά πολιτική με την υπογραφή του κ.Τσίπρα . Ένα πράγμα μόνο κατάφερε, να δημιουργήσει τη νέα δεξιά. Έγινε βαρίδι για την αριστερά. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ακόμα τη δεδηλωμένη χάρη σε ακροδεξιούς, δεξιούς και γυρολόγους. Ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς χτυπάει τη μεσαία τάξη και διαλύει τη χώρα» ανέφερε η κα Γεννηματά και στην συνέχεια τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας δεν χρειάζεται να αντιδικεί με τον κ. Μητσοτάκη για να χτίζει ψευτοδιλήμματα.

Μοιάζουν άλλωστε τόσο πολύ οι πολιτικές τους. Μπορούν μια χαρά να συνεργαστούν, αλλά αυτό δεν είναι λύση για τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες οι Μικρομεσαίοι και οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το αύριο»

Οι προτάσεις που παρουσίασε η κα Γεννηματά:

1) Μειώνουμε του φόρους στις επιχειρήσεις και στην παραγωγή

– Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από 29% σε 20% μέσα σε 3 χρόνια

– Επαναφέρουμε τους φορολογικούς συντελεστές του ΦΠΑ και της ειδικής φορολογίας στην παραγωγή στο προηγούμενο ύψος της. (ειδικά σε εστίαση, τουρισμό κλπ).

– Απαλλάσσουμε για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές συνταξιοδότησης τους νέους που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα.

– Καταργούμε τα τέλος επιτηδεύματος.

2) Δίνουμε Κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Για κάθε 100 ευρώ που ξοδεύει μια επιχείρηση για νέες προσλήψεις, φοροαπαλάσσεται για 150.

3) Θέτουμε ανώτατο μηνιαίο πλαφόν στις ασφαλιστικές εισφορές

Δίνουμε δυνατότητα επαναϋπολογισμού και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών για διευκόλυνση της συνταξιοδότησης.
4) Εξασφαλίζουμε τη βιώσιμη και οριστική ρύθμιση υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία στις 120 δόσεις.
5) Προωθούμε την επίλυση του προβλήματος των “κόκκινων δανείων” ώστε το τραπεζικό σύστημα να παίξει το ρόλο του στη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Προτείνουμε την δημιουργία μιας “Bad Bank” με συνεργασία Δημοσίου, Τραπεζών, Ιδιωτικού Τομέα, που θα προχωρήσει στην αναγκαία αναδιάρθρωση και εξυγίανση των επιχειρήσεων – οφειλετών, που αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών, που έπληξε η κρίση.

6) Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους.

Διευκολύνουμε την ένταξη των Μικρομεσαίων στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Θεσπίζουμε ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

7) Ενεργοποιούμε και ενισχύουμε τους μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου του κράτους στην αγορά, προκειμένου να αποκατασταθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να προστατευθούν επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βίαια από αθέμιτες πρακτικές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.