Μουσείο Τυπογραφείας

Φιλοξενία Γερμανών μαθητών από το Γυμνάσιο Σούδας

Το Γυμνάσιο Σούδας σε συνεργασία με το Augustum-Annen-Gymnasium του Gorlitz της Γερμανίας υλοποίησε πρόγραμμα eTwinning με θέμα: “Work for peace” – Traces of Greek-German relations of the 20th and 21st century in Görlitz and Crete.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γυμνασίου Σούδας, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ανταλλαγή μαθητών στην οποία συμμετείχαν 15 μαθητές από κάθε σχολείο και η οποία χρηματοδοτήθηκε από τη γερμανική Υπηρεσία μερίμνης τάφων με έδρα τη Δρέσδη.

Οι γερμανοί μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας από τις 10 έως τις 16 Απριλίου και επισκέφθηκαν το συμμαχικό νεκροταφείο της Σούδας, το γερμανικό νεκροταφείο στο Μάλεμε, στον Πλατανιά στα τούνελ του καταφυγίου. Ακολούθησαν επισκέψεις στο μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας, στη Μονή Αρκαδίου, την παλιά πόλη του Ρεθύμνου καθώς στις παραλίες της Παλαιόχωρας και των Αγίων Αποστόλων.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 15 Απριλίου με εκδήλωση στο χώρο του σχολείου στη Σούδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.