Μουσείο Τυπογραφείας

Φιλοτελικά Νέα

Αγαπητοί Φίλοι, Τα σχολεία άνοιξαν. Οι χαρούμενες φωνές των παιδιών γεμίζουν το περιβάλλον γύρω μας. Για τα μικρά, το ξεκίνημα για ένα καλύτερο μέλλον και για τα μεγαλύτερα η συνέχεια για να φτάσουν στο ποθητό αποτέλεσμα. Ο σύλλογός μας εύχεται σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία. Πριν 12 χρόνια ιδρύσαμε τον Σύλλογό μας και έγινε η αναγνώρισή του από το Πρωτοδικείο Χανίων. Συνέβησαν πολλά. Πρώτα φιλοξενηθήκαμε στο κτίριο της Μητρόπολης, αργότερα νοικιάσαμε Γραφείο και τώρα βρισκόμαστε φιλοξενούμενοι στην Πελεκαπίνα Κ. Μάνου11. Ξεκινήσαμε με όρεξη, γίναμε πολλοί, κάναμε εκθέσεις, συμμετείχαμε σε διάφορες εκδηλώσεις και γενικά μείναμε «ζωντανοί» σε ό, τι χρειάστηκε να συμμετάσχουμε. Ο αριθμός όμως των Μελών… Κάποιοι κουράστηκαν.. κάποιοι έφυγαν κλπ. Από τη συνεργασία μας με τα ΕΛΤΑ Χανίων, πληροφορηθήκαμε ότι πολλοί είναι συνδρομητές στα ΕΛΤΑ. Τι θα λέγατε να ερχόσασταν στην παρέα μαζί μας; Να συζητήσουμε μαζί τις Φιλοτελικές απορίες μας, να ανταλλάζουμε γραμματόσημα και να χρησιμοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας εποικοδομητικά. Οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται 2 φορές τον Μήνα. Την 2η Τετάρτη του μήνα και την 4η Κυριακή. Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα. Εφέτος, γιορτάζουμε τα 400 χρόνια από το θάνατο του Ελ Γκρέκο. Πολύ όμορφο το φεγιέ που κυκλοφόρησαν τα ΕΛΤΑ. Μόνο που θα το δουν λίγοι: Οι φιλοτελιστές. Θα μπορούσε να έβγαινε η σειρά σε 2 ή 3 γραμματόσημα που θα χρησιμοποιούσαν πολλοί. Και θα τα έβλεπαν. Το φεγιέ θα το δουν μόνο οι Φιλοτελιστές. Ευχόμαστε ό, τι καλύτερο για όλους μας.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και καλή συνέχεια. Με φιλοτελικούς χαιρετισμούς, Ο Πρόεδρος της Φιλοτελικής Πολιτιστικής Εταιρείας Χανίων «Ο Φάρος» Πολύκαρπος Αποστολάκης Ανοίγουν τα σχολεία… Αντίο τεμπελιά! Η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε! Το κουδούνι χτύπησε και πάλι και σηματοδότησε επίσημα το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. Οι άδειες τάξεις και τα άδεια θρανία έχουν ξανά ζωή. Τα σχολεία έχουν γεμίσει με παιδικά χαμόγελα και παιδικές φωνούλες! Ειδικά το πρώτο διάλειμμα είναι μια μικρή γιορτή μεταξύ των παιδιών που γνωρίζουν νέα πρόσωπα, κάνουν φιλίες και εξερευνούν για πρώτη φορά φέτος την αυλή. Ένας νέος κύκλος ζωής αλλά και μάθησης άρχισε γεμάτος όνειρα, στόχους, υποσχέσεις και επιθυμίες. Νέες περιπέτειες λοιπόν, τόσο για τα παιδιά που πάνε σε μια νέα τάξη και έχουν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στην ύλη των μαθημάτων τους, όσο και για τα «πρωτάκια» που μπαίνουν σε ένα νέο, ευρύτερο περιβάλλον πέρα από αυτό της οικογένειάς τους. Όλα τα παιδιά όμως, οδηγούνται σε μια καινούργια πραγματικότητα που το καθένα πρέπει να προσαρμοστεί, μακριά από τους γονείς του, με τις όποιες σχολικές δυσκολίες αλλά και να ενσωματωθεί σε μια «μικρογραφία» της πραγματικής κοινωνίας.

Αλλά όλα τα παραπάνω έχουν τη γλύκα τους μιας και τα σχολικά χρόνια μένουν για πάντα στη μνήμη μας ως μια πολύ ωραία ανάμνηση και τα αναπολούμε όσο περνούν τα χρόνια.. ακόμα και τα διαγωνίσματα! Παρά τις δυσκολίες τις περιόδου που όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είμαστε σίγουροι ότι όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος οι δάσκαλοι που καλούνται να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, ιδανικά και αξίες στους μαθητές θα είναι δίπλα στα παιδιά σαν ένα στήριγμα αλλά και οι καθοδηγητές τους σε αυτό το «μακρύ ταξίδι» όπως είπε και ο Καβάφης. Πέρα όμως και από τους εκπαιδευτικούς πολύ σημαντικό ρόλο έχει και η οικογένεια που πρέπει να δίνει σωστά ερεθίσματα στα παιδιά τους και να συνεργάζεται με το σχολείο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μη ξεχνάμε ότι μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών που είναι σαν ένας φωτεινός φάρος παίρνουμε όλοι μας τη δύναμη, το όραμα, την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά που ευελπιστούμε ότι στο τέλος της θα γευτούμε όλοι μαζί τους καρπούς της μάθησης και της δημιουργίας. Σε αυτό λοιπόν το δυναμικό ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ΕΛΤΑ τα οποία έχουν κυκλοφορήσει και μια σειρά γραμματοσήμων το 2011 με αυτό ακριβώς το θέμα Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία σε όλους μας!

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων – Φεγιέ «400 Χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» Η έκδοση αποτελείται από ένα φεγιέ διαστάσεων 85χ90 που περιλαμβάνει δυο (2) γραμματόσημα. IIΙ/2014 – Μονή Σειρά Γραμματοσήμων – Άγιον Όρος Άθω Πρώτη ημέρα κυκλοφορίας 10-09-2014 Αγαπητά μου παιδιά, Τα Φιλοτελικά δωράκια μου με παραστάσεις από Άγρια ζώα, πουλιά, ποδόσφαιρο, αθλητισμός, αστροναύτες, λουλούδια, παραμύθια και πεταλούδες, συνεχίζονται. Το μόνο που έχετε να κάνετε να μου στείλετε (όσες φόρες θέλετε) τα στοιχεία σας στην εξής διεύθυνση: Πολύκαρπος Αποστολάκης Γιάννη Ρίτσου 10 Τ.Κ. 73136, Χανιά Τηλ.: 6974-167710 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: θερμή παράκληση γράψτε μου δυο λεξούλες, μην μου στέλνετε κενούς φακέλους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.