Μουσείο Τυπογραφείας

Φιλοτελικά Νέα

Αγαπητοί φίλοι,
Δεκέμβριος. Ο τελευταίος μήνας του χρόνου που δίνει χαρά σε εκείνους που τον έζησαν. Ο μήνας που στο τέλος του λέμε: «Δόξα τω Θεώ που ζήσαμε και φέτος».
Χαρά στα παιδιά, γιατί έχουν διακοπές και θα μπορέσουν να ξεκουραστούν από τη ρουτίνα του Σχολείου.
Ενας μήνας που φέρνει την οικογένεια πιο κοντά. Γιατί είναι η γιορτή της οικογένειας, η γιορτή που τη θέλει αγαπημένη.
Και αξίζει να ζήσουμε αυτές τις ημέρες με αγάπη, κατανόηση και ζεστασιά. Ομως αυτές τις ημέρες μπορούμε να ασχολούμαστε και με το χόμπι μας, τα γραμματόσημα. Να δούμε τι μας λείπει, να τακτοποιήσουμε αυτά που δεν είχαμε χρόνο να το κάνουμε πριν και γενικά να ενδιαφερθούμε για την κατάσταση της συλλογής μας.
Εμείς δε, καιρός να αναλογιστούμε τι κάναμε, τι δεν κάναμε και τι έπρεπε να κάνουμε και δεν κάναμε και να μην αφήσουμε να πάει ένας χρόνος άδικα.
Στους μικρούς μου φίλους, η ευκαιρία να γράψουν ένα γράμμα και να μου πουν την επιθυμία τους και εγώ θα στείλω το Χριστουγεννιάτικο δώρο μου. Στα παιδιά αλλά και στους γονείς τους εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά και με το καλό τον καινούργιο χρόνο.

Με φιλοτελικούς
χαιρετισμούς,
Ο πρόεδρος της Φιλοτελικής Πολιτιστικής
Εταιρείας Χανίων
“Ο Φάρος”
Πολύκαρπος
Αποστολάκης
Τηλ.: 6974-167710

Χριστούγεννα
«Εκείνος που δεν έχει τα Χριστούγεννα στην καρδιά του, δεν θα τα βρει ποτέ κάτω από ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο» “Roy L. Smith”.
Μπορεί να έφτασε κιόλας ο Δεκέμβριος, ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του έτους, ο οποίος με την άφιξή του χαιρετίζει επισήμως τον χειμώνα, όμως για τους περισσότερους απ’ εμάς, ο μήνας αυτός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη γιορτή των Χριστουγέννων. Οι ημέρες που έρχονται είναι γιορτινές, γεμάτες με δώρα, ευχές και χαμόγελα.
Σαφώς, πρωταγωνιστές και σε αυτή τη γιορτή είναι τα παιδιά, πολλά από τα οποία έχουν ήδη γράψει το γράμμα που εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο προετοίμαζαν, το γράμμα προς τον Αγιο Βασίλη, περιμένοντας με αγωνία να τους φέρει το αγαπημένο τους παιχνίδι.
Τα Χριστούγεννα όμως, είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους γονείς και τα παιδιά να περάσουν αρκετό χρόνο παρέα, μακριά από τις σκοτούρες που τόσο η δουλειά όσο και το σχολείο -η καθημερινότητα γενικότερα, δημιουργούν. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό όμως, είναι να εκμεταλλευτούν τον χρόνο αυτό για να κάνουν πράγματα όλοι μαζί, κοινές δραστηριότητες που θα φέρουν την οικογένεια κοντά. (Φεγιε1)
Μία από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να αφορά και τον φιλοτελισμό. Υπάρχουν εξαιρετικά γραμματόσημα, τα οποία έχουν ως θέμα τους τα Χριστούγεννα, τη γέννηση του Χριστού, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς πλούτη και δόξες, ταπεινός και ασήμαντος, χωρίς μεγαλεία και ανέσεις, σ’ αυτή την απλή γωνιά της Βηθλεέμ. Ενας Σωτήρας, λοιπόν, γεννιέται και φέρνει στον κόσμο το φως, τη χαρά και την αλήθεια, την ελπίδα και το θάρρος.
Αυτό ακριβώς απεικονίζεται  στα γραμματόσημα που δημοσιεύονται σήμερα και αυτό είναι που έχουμε ανάγκη στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Αναμφίβολα λοιπόν, είναι μεγάλο το μήνυμα των Χριστουγέννων, μεγάλο και σημαντικό για όλους μας και μπορεί να φανεί ακόμα και μέσα από τα γραμματόσημα τα οποία μας εκπλήσσουν ευχάριστα κάθε φορά που αντιλαμβανόμαστε την ποικιλία των θεμάτων που περιλαμβάνουν! Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι πληροφορίες που μας δίνουν, τα συναισθήματα που εμπεριέχονται σε αυτά και οι εικόνες οι οποίες είναι ικανές να μας “ταξιδέψουν” σε κάθε εποχή και σε κάθε μέρος του κόσμου είναι από μόνος του ένας σημαντικός λόγος για να γνωρίσει καλύτερα ο κάθε ένας από εμάς τη μαγεία του Φιλοτελισμού (Φεγιε 2)
Κλείνοντας, εύχομαι όλοι μας να γευτούμε τη χαρά των Χριστουγέννων, που είναι η ελπίδα, το νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η ειρήνη και την καρδιά των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη!
Χρόνια πολλά με υγεία!
Επιμέλεια:
Τζίνα Βασιλάκη

Αγαπητά μου παιδιά,
Τα Φιλοτελικά δωράκια μου με παραστάσεις από Αγρια ζώα, πουλιά, ποδόσφαιρο, αθλητισμός, αστροναύτες, λουλούδια, παραμύθια και πεταλούδες, συνεχίζονται.
Το μόνο που έχετε να κάνετε να μου στείλετε(όσες φόρες θέλετε) τα στοιχεία σας στην εξής διεύθυνση:
Πολύκαρπος
Αποστολάκης
Γιάννη Ρίτσου 10
Τ.Κ. 73136, Χανιά
Τηλ.: 6974-167710

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θερμή παράκληση γράψτε μου δυο λεξούλες, μην μου στέλνετε κενούς φακέλους.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
Ειδική αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων  IV/2014 Άγιον όρος – Άθως – Κεντήματα Δ’

Πρώτη ημέρα κυκλοφορίας: 19/11/2014
0,50€ Ι.Μ. ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ, Κάλυμμα (20ού αιώνα)
0,72€ Ι.Μ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, Ιερατικά Άμφια
0,85€ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, Σκηνή του Ναπολέοντος
0,90€ Ι.Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Αήρ. (19ου αιώνα)
1,25€ Ι.Μ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ, Χρυσοκέντητη φορητή εικόνα (τέλη 19ου αιώνα)

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.