Μουσείο Τυπογραφείας

Φυλάκιση με αναστολή σε Ρεθυμνιώτη

dikasthrio_rethymno_123Ποινές φυλάκισης με αναστολή για εκρήξεις σε ποιμνιοστάσιο κοντά στα χωριά Αγ. Ιωάννης και Κάνεβος στο Σπήλι Ρεθύμνου επιβλήθηκαν σε ένα Ρεθυμνιώτη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων.

Οι εκρήξεις είχαν γίνει με δύο φιάλες μικτού μείγματος βουτανίου-προπανιού βάρους 25 κιλών η κάθε μια, στις οποίες είχε χρησιμοποιηθεί ζελατοδυναμίτιδα και βραδύκαυστο φιτίλι. Από τις δύο φιάλες εξερράγη τελικά η μια προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο ποιμνιοστάσιο. Το περιστατικό είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2010. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10,5 ετών πάλι με αναστολή από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Στη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος κηρύχθηκε ένοχος για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας με έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών με βάση τον νόμο περί όπλων.

Αν και πρωτόδικα οι κατηγορίες αφορούσαν κακουργηματικές πράξεις, η εισαγγελέας ζήτησε και έγινε δεκτό να μετατραπούν σε πλημμελήματα αφού από την έκρηξη δεν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε αθώος και ότι δεν είχε καμία σχέση με την κατηγορία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.