Μουσείο Τυπογραφείας

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “Χαμένος Κόσμος”

31BΤο 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ‘Χαμένος Κόσμος’ της Παλιόχωρας, σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου – Σελίνου, θα διεξαχθεί το διάστημα 1-5 Ιουνίου.
Με πάνω από 350 υποβολές ταινιών, Διεθνείς και Έλληνες κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες  θα ταξιδέψουν στην Παλαιόχωρα για να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ!
Το ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου αποσκοπεί στο να παρουσιάσει μία δυναμική επιλογή από διεθνείς και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, καθώς και να καθιερώσει ένα τακτικό ετήσιο σημείο συνάντησης για σκηνοθέτες και Εκπροσώπους της Βιομηχανίας Κινηματογράφου., αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το κοινό του φεστιβάλ θα αποτελείται από ένα επιλεγμένο σύνολο από Κινηματογραφιστές, Βετεράνους της Βιομηχανίας του Κινηματογράφου καθώς και ντόπιους, περιστασιακούς διεθνείς τουρίστες και επισκέπτες της περιοχής.
Βραδινές προβολές θα πραγματοποιούνται  στον Κεντρικό Δρόμο του χωριού, με τις πρωινές προβολές να γίνονται  στον χώρο δεξιώσεων του Pearl Cavo. Οι φετινές παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μία ομιλία Εισήγησης από τον Βετεράνο της Διεθνούς Βιομηχανίας Κινηματογράφου, τον Bruno Chatelin, Διευθύνoντα Σύμβουλο του FilmFestivals.com, καθώς και μια σειρά από εκδηλώσεις φιλοξενίας Meet & Greet, που θα υποστηρίζονται με ζωντανή μουσική από τα συγκροτήματα “Andromeda”, “Change House’” και “Rainbow Touch”· παραδοσιακούς χορούς και μαγειρικά δρώμενα καθώς και τα βραβεία LWSFF, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην Βραδιά Κλεισίματος της εκδήλωσης. Χορηγός κρασιού μας φέτος είναι το Κτήμα Αμπελώνα Λουπάκη και χορηγός μπύρας η Fischer.
Ο Bruno Chatelin (φωτ.), εκπρόσωπος Ταινιών και διευθύνων σύμβουλος του Film Festivals.com, το οποίο προωθεί και συνδέει καλλιτέχνες με φεστιβάλ ταινιών σε όλο τον κόσμο, θα παρουσιάσει το ειδικά επιλεγμένο ντοκιμαντέρ “Ζώντας στο Παρελθόν του Μέλλοντος”, παραγωγής και αφήγησης του ηθοποιού πολλαπλών διακρίσεων Jeff Bridges και σκηνοθεσίας της Susan Kucera. Η φετινή προσεκτικά επιλεγμένη κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Susan Kucera (Σκηνοθέτης Κινηματογράφου), Paul McGuirk (Καθηγητής Κινηματογραφικών Σπουδών & Συγγραφέας) και Bruno Chatelin (Διευθύνων Σύμβουλος του FilmFestivals.com).

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.