Μουσείο Τυπογραφείας

Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου

Το 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εμπνέεται από τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο El Greco.
Τρία μουσικά έργα του Γιώργου Τσοντάκη, του Φίλιππου Τσαλαχούρη και του Jon Leifs μεταφέρουν στον 20ο και 21ο αιώνα το, γεμάτο ένταση και πνευματικότητα, καλλιτεχνικό ιδίωμα του Greco.
Τα 3 μουσικά έργα του Greco “ανοίγουν” κάθε μία από τις τρεις συναυλίες στις 28.8, 30.8 και 2.9 και πλαισιώνονται από άλλα έργα, ελληνικών, ιταλικών και ισπανικών χρωμάτων. Δύο συμπληρωματικές συναυλίες ξεκινούν και τελειώνουν το Φεστιβάλ. Ένας Πρόλογος στις 26.8 με έργα ρομαντικών συνθετών και ένα Finale στις 4.9 με το διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων Apollon Musagète.
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες του φεστιβάλ είναι: Λ. Ζαφειροπούλου φωνή, Σ. Μουρίκης κλαρινέτο, Γ. Δεμερτζής, Ν. Inui, Δ. Καρακαντάς βιολί, Β. Βαρβαρέσος, Τ. Γουβέλης πιάνο, B. Kloechner, E. Van Poucke τσέλο, D. Bogorad, G. Kovalev βιόλα και το Kουαρτέτο Εγχόρδων Apollon Musagète.
Όλες οι συναυλίες διεξάγονται στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort, στον Πλατανιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.