Μουσείο Τυπογραφείας

Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας

08Το “11ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας”, ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 10 έως τις 19 Αυγούστου.

Hτελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 σήμερα το βράδυ στην παραλία Κισάμου.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Χανίων, και του ΕΒΕΧ, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου και ο Δήμος Κισσάμου συνεχίζουν την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και των τοπικών προϊόντων μέσω του “Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας”.
Παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτογενή τομέα που εκθέτουν τα προϊόντα τους παρουσιάζοντας την παράδοση, την γεύση και την μοναδικότητα των Κρητικών προϊόντων.
Το Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας θα λειτουργεί από 6 μ.μ. έως 11.30 μ.μ. σε νέο χώρο στην παραλία Κισσάμου δίπλα στο Δημοτικό παρκινγκ.

Οι εκδηλώσεις
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
•Σήμερα Παρασκευή τα εγκαίνια στις 8.30 μ.μ. που θα περιλαμβάνουν: Αγιασμό, ομιλία Δημάρχου, μουσικοχορευτική βραδιά με το μουσικό σχήμα του Μυλωνάκη Γεώργιο. Χορεύουν Παραδοσιακός Σύλλογος «Βιγλάτορες».
•Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στην παραλία Κισσάμου. Θαλάσσιες χελώνες και καθαρές θάλασσες, παρουσίαση με βίντεο και φωτογραφίες.
Mουσικοχορευτική βραδιά στην οποία συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα Χορευτάκη Ηλία, Λαογραφικός Xορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Καγιαλές».
•Κυριακή 12 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. στην παραλία Κισσάμου. Τιμητική εκδήλωση στην μνήμη του τέως Δημάρχου Χαρίλαου Λυγιδάκη. Mουσικοχορευτική βραδιά σην οποία συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα Καρεφυλλάκη Βασίλη-Μαργαριτάκη Νίκο, Λαογραφικός χορευτικός Σύλλογος «Βρακοφόροι Δυτικής Κρήτης.
•Δευτέρα 13 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ. στην παραλία Κισσάμου. Μουσικοχορευτική βραδιά στην οποία συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα του Ευάγγελου Πυθαρούλη, Σχολή Χορού «Ζάλος»
•Τρίτη 14 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ. στην παραλία Κισσάμου. Mουσικοχορευτική βραδιά στην οποία συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα Ευτύχιος & Νεκτάριος Κωστάκης, Χορευτική ομάδα Σελίνου «Οι Σελινιώτες».
•Τετάρτη 15 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ. στην παραλία συναυλία εντέχνου λαϊκού με τον Κων/νο Φιωτάκη.
•Πέμπτη 16 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. στην παραλία του Γηπέδου, μουσικοχορευτική βραδιά στην οποία συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα Στρατή Σκαράκη. Παραδοσιακή Συντροφιά Ονειροκρίτες.
•Παρασκευή 17 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στην παραλία του Γηπέδου. Παρουσίαση βιβλίου του Αρετουλάκη Ελευθερίου με τίτλο «Το Δημοτικό διαμέρισμα Κουκουναράς Κισσάμου Χανίων στο χώρο και στο χρόνο». Μουσικοχορευτική βραδιά στην οποία συμμετέχουν: Μουσικό Συγκρότημα του Θοδωρή Πολυχρονάκη. Χορευτικός Σύλλογος «Γηγενής».
•Σάββατο 18 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. στην παραλία του Γηπέδου. Μουσικοχορευτικη βραδιά στην οποία συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα Ψαρουδάκη Σταύρου. Όμιλος Βρακοφόροι Κρήτης.
•Κυριακή 19 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. στην παραλία του Γηπέδου: Μουσικοχορευτικη βραδιά «Η παράδοση μας Ενώνει». Μουσικό συγκρότημα Μενεγάκη Γιάννη. Χορευτικός σύλλογος «Η Κίσσαμος». Σύλλογος ποντίων Π.Ε. Χανίων «Η Ρωμανία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.