Μουσείο Τυπογραφείας

Φάλαινα παραλίγο να καταπιεί δύτη

Άφωνος έμεινε ο 51χρονος έμπειρος δύτης, Ράινερ Σκιμπφ στο Κέιπ Τάουν όταν προσπαθούσε να καταγράψει για το ντοκιμαντέρ του το ταξίδι που έκανε ένα κοπάδι σαρδέλες.

Την ώρα που βρισκόταν στο νερό και η ομάδα του κατέγραφε σε κάμερα τις κινήσεις του ο δύτης παρασύρθηκε στο στόμα μίας φάλαινας, η οποία ρουφούσε νερό προκειμένου να τραφεί με τις σαρδέλες.

Ο Σκιμπφ τελικώς κατέληξε στο στόμα της αλλά εκείνη προτίμησε να τον φτύσει. «Αισθανόμουν πίεση στον γοφό μου. Δεν υπάρχει χρόνος για φόβο σε τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ένστικτο σου. Τίποτα δεν μπορεί στην πραγματικότητα να σε προετοιμάσει για την περίπτωση που καταλήξεις μέσα στην φάλαινα. Είναι ξεκάθαρο ένστικτο», είπε στο Barcroft TV ο έμπειρος δύτης.

Και συνέχισε: «Κράτησα την αναπνοή μου γιατί πίστευα ότι θα βυθιστεί και θα με απελευθερώσει πολύ βαθύτερα μέσα στον ωκεανό. Ήταν πίσσα σκοτάδι μέσα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.