Μουσείο Τυπογραφείας

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένει πια από εμάς συναίνεση ή συνενοχή

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλάει στην εκδήλωση στο πλαίσιο της συγκρότησης του κεντρικού συντονιστικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Θεατρικό Σταθμό Δήμου Ηρακλείου, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. Η Φ. Γεννηματά, πραγματοποιεί από την Κυριακή διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Κρήτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ«Εμείς θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας βασισμένες στο διεθνές δίκαιο» τόνισε σήμερα το βράδυ σε ομιλία της στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Tώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, «ελπίζουμε ο κ. Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις και να πολιτευτεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες» τόνισε η κ. Γεννηματά, κάνοντας σαφές ότι ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός, μόνο μέσα από την συνεργασία μπορούν να κερδίσουν.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», αναφέρθηκε στην διάρκεια της ομιλίας της στο ανθρωπιστικό δράμα των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια που εκθέτει διεθνώς την χώρα. «Έχουμε να κάνουμε με αδιαφάνεια, ανικανότητα, αναλγησία από μία δήθεν… αριστερή κυβέρνηση με δεξιά… «αλλεργία» στα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, επικρίνοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δέχθηκε πιεζόμενη να κλείσει τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Επέκρινε επίσης έντονα την κυβέρνηση, για την νέα συνθηκολόγησή της με τους εταίρους, την οποία χαρακτήρισε ως «συνθηκολόγηση ηττημένου», επισημαίνοντας ότι «ο λαός μας βιώνει με τον χειρότερο τρόπο σήμερα τα αδιέξοδα της τυχοδιωκτικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και τονίζοντας ότι «η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο» τόνισε η κ. Γεννηματά. Αναφερόμενη δε, στην κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να περιμένει από εμάς συναίνεση ή συνενοχή».

«Η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς» είπε στην συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκώντας έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία. «Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της χώρας με το δικό της, σα να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν. Ας μη γελιόμαστε. Οι οικονομικές παθογένειες της αγοράς δεν θα αντιμετωπιστούν μέσα από τις νεοφιλελεύθερες «δεξαμενές σκέψεις» επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, ότι με ευθύνη της διαλύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην ανάγκη να λειτουργήσει στη Ρόδο ογκολογικό και ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, στην ανάγκη ανάπτυξης της τηλεϊατρικής και στην στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.