Μουσείο Τυπογραφείας

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στα ίδια επίπεδα κινούνται οι μετοχές

Τάσεις σταθεροποίησης επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην υπογραφή της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας αργότερα αυτή την εβδομάδα. Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το ΑΠΕ/ΜΠΕ, την περασμένη εβδομάδα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ανήλθε σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ αφού αποκλιμακώθηκε κάπως η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν.

Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,02% σήμερα στις 10:10 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, να ενισχύονται περίπου 0,2% καθώς οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί ενόψει της «φάσης 1» της εμπορικής συμφωνίας, που αναμένεται να υπογραφεί στην Ουάσινγκτον αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Την καλύτερη επίδοση στον δείκτη DAX σημείωναν οι μετοχές τεχνολογίας, με την εταιρία λογισμικού SAP να ενισχύεται κατά 0,2% αφού η Citigroup αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.