Μουσείο Τυπογραφείας

Εξοπλισμός γεώτρησης στη Χρυσοσκαλίτισσα

08Για χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων της προμήθειας και εγκατάστασης του αντλητικού συστήματος στη γεώτρηση που έχει γίνει στη θέση “Βολακιάς” έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Βουλγαράκης σε παραγωγούς της περιοχή Χρυσοσκαλίτισσας – Λαφονησίου με τους οποίους συναντήθηκε χθες το πρωί.

Oι παραγωγοί της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη λειψυδρία, καθώς υπάρχει αύξηση των θερμοκηπιακών καλλιεργειών σε Λαφονήσι και Χρυσοσκαλίτισσα, ενώ την ίδια ώρα εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν οι δύο λιμνοδεξαμενές που κατασκευάστηκαν (Χρυσοσκαλίτισσας και Αγ. Θεοδόρων).
«Ολοκληρώθηκε μια γεώτρηση στην περιοχή. Είχαν πει ότι θα την εξοπλίσουν ο συνεταιρισμός και η ομάδα παραγωγών όμως τελικά δεν έχουν τη δυνατότητα. Ανέλαβα την ευθύνη να κάνουμε την προμήθεια του εξοπλισμού. Η διαδικασία όμως είναι χρονοβόρα και δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Θα ξεκινήσουμε τη Δευτέρα αλλά μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός και η προμήθεια η γεώτρηση δεν θα είναι έτοιμη πριν από το Ιανουάριο», είπε στους παραγωγούς ο κ. Βουλγαράκης.
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας, οι προέδροι του Συνεταιρισμού και της Ομάδας Παραγωγών κ.α.
«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας και του Λαφονησίου με το νερό. Στην περιοχή μας υπάρχουν 1000 στρ. θερμοκηπιακών καλλιεργειών που κάθε χρόνο αυξάνονται. Δεν μπορούμε πλέον να τα αρδεύσουμε για αυτό και υπάρχουν σχεδόν καθημερινά έριδες για το ποιός θα ποτίσει» ανάφερε ο κ. Γιάννης Μπατζάκης πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας.
Η νέα γεώτρηση θα δίνει επιπλέον 60 κυβικά νερό την ημέρα.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή είχαν κατασκευαστεί η λιμνοδεξαμενή της Χρυσοσκαλίτισσας που δεν λειτούργησε ποτέ καθώς λίγο πριν τα εγκαίνια της κατέρρευσε ένα μεγάλο τμήμα της, ενώ αυτή των Αγίων Θεοδόρων γέμισε “τρύπες” το 2011 και έχασε όλο το νερό της! Για τη λιμνοδεξαμενή της Χρυσοσκαλίτισσας η Π.Ε. Χανίων έχει εκπονήσει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. «Η μελέτη αυτή είναι εδώ και 8 μήνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πέρα από το να πιέζουμε να προχωρήσουν τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.