Μουσείο Τυπογραφείας

Εξοχική κατοικία

Η Κρήτη εμφανίζεται ως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα. Η βόρεια πλευρά του νησιού φτάνει σε επίπεδα κορεσμού, αφού “πλημμύρισαν” από παραθεριστικές κατοικίες ακόμα και οι πλαγιές των ορεινών όγκων.
Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στοχεύει στη νότια πλευρά. Όπως ανέφεραν στελέχη της αγοράς ακινήτων στο “B & RE”, ο κρητικός νότος θα αποτελεί, τα επόμενα χρόνια, σημείο αναφοράς στον τουριστικό ευρωπαϊκό νότο. Κι αν σε ορισμένες περιοχές, όπως το Λασίθι, οι εξελίξεις αυτές ήταν αναμενόμενες καθώς ο Νομός από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 προκαλούσε το ενδιαφέρον μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, για άλλες, όπως η επαρχίες Κισάμου και Σέλινου στα νότια των Χανίων αιφνιδίασαν. Την αξιοποίηση, άλλωστε, αυτής της πλευράς του νησιού βλέπουν όσοι μιλούν τελευταία για μια νέα Φλόριντα της Μεσογείου.

Περισσότερα από 900 ξενοδοχεία άνοιξαν κατά την περίοδο της κρίσης
Το 73% των μονάδων είχε περισσότερα από 3 αστέρια – Έκλεισαν 613
Στα 18 εκατ. οι τουρίστες στην Ελλάδα το 2013.
Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών το 2013 αυξήθηκαν κατά 18,1% ξεπερνώντας το 11,8% δισ. ευρώ
* Γάλλοι     1,15 εκατ.
* Ρώσοι    1,35 εκατ.
* Βρετανοί    1,85 εκατ.
* Γερμανοί     2,27 εκατ.
– Πόσα ξοδεύουν τουρίστες και πλήρωμα κρουαζιερόπλοιων στην Κέρκυρα (μέση ημερήσια δαπάνη σε ευρώ:
* Αξιωματούχοι    132
* Πλήρωμα     74
* Προσωπικό     63
* Καλλιτέχνες     63
* Τουρίστες     46
Θετικές οι προβλέψεις για την κρουαζιέρα το 2014.
Το λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται στην 4η θέση με βάση τον συνολικό αριθμό των τουριστών κρουαζιέρας το 2013.

Από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Βραβεία στις αεροπορικές εταιρείες για το 2013
Τα βραβεία του “Ελ. Βενιζέλος” προς τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή, κατά το 14ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών.
Τα βραβεία έλαβαν:
* Turkish Airlines
* Alitalia
* Aegean Airlines
* Royal Jordanian
* Pegasus Airlines
* USAirways
* Air Transat
* British Wards
* Emirates
* Aeroflot
* Tarom
* El Al Israel Airlines
* SAS – Scandinavian
* Airlines, Middle Airlines
* Egupt Air, Air China

Η Μεσογειακή δίαιτα σώζει!

Οι ευεργετικές συνέπειες της μεσογειακής δίαιτας           -σύμφωνα με δημοσίευμα των “Τάιμς της Νέας Υόρκης” που παρουσιάζει η “Καθημερινή” της Τρίτης (26/2/13)- επιβεβαιώνονται μέσα από μία νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα:
Περίπου το 30% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου, των ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων και των θανάτων που σχετίζονται με καρδιαγγειακές νόσους θα μπορούσε να προληφθεί σε άτομα υψηλού κινδύνου, αν υιοθετήσουν μία μεσογειακή δίαιτα πλούσια σε λάδι ελιάς, φασόλια, ψάρι, ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, ακόμη και κρασί στη διάρκεια των γευμάτων.
Περισσότερα για τη σωτήρια μεσογειακή δίαιτα, τον στυλοβάτη της διατροφής μας, που δεν βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά περιορίζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων:

Τράπεζα Πειραιώς
Νέες συμφωνίες

Τέσσερις νέες συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, φτάνοντας πλέον τις είκοσι συνεργασίες αυτής της μορφής.
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα προχώρησε σε πρόγραμμα συμβολαιακής μελισσοκομίας, που αφορά μελισσοκόμους του νομού Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Νικήτης Χαλκιδικής.

Οι θησαυροί του κήπου
Στον Βοτανικό, Κήπο Διομήδους μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ζωντανά την ιστορία των φυτών και της σχέσης τους με τον άνθρωπο, αλλά και να απολαύσει τη χαρά της άνοιξης.
Φυτά με οικονομικό ενδιαφέρον υπάρχουν που έχουν πολυσχιδή εκπροσώπηση, μεταξύ των άλλων:

*Φελλόδεντρο
* Καμφορά
* Αθάνατος
* Λουλακιές
* Χαρουπιά
* Βελανιδιές
* Τάξος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.