Μουσείο Τυπογραφείας

Έξι αθλήματα στην προσπάθεια να σπάσουν τα “τείχη” του αυτισμού

autismos613_850820489Μπάσκετ, ράγκμπι, τένις, κολύμβηση, βόλεϊ και στίβος: έξι αθλήματα που…συνεργάζονται προκειμένου να αναδείξουν τις ευεργετικές τους ικανότητές και να βοηθήσουν παιδιά με αυτισμό.  Πρόκειται για πρόγραμμα σε Summer Camp στην Ιταλία, που ακολουθούν θερινές κατασκηνώσεις για τα παιδιά με αυτισμό.
«Για μας, ο αθλητισμός είναι ο δρόμος για την πρόσβαση στο παιχνίδι. Η μπάλα διευκολύνει την κοινωνικοποίηση και επιτρέπει στα παιδιά με αυτισμό να κάνουν τα ίδια πράγματα με τους συνομηλίκους τους,» λέει η  Τζούλια Τζοβανιόλι, ψυχολόγος και συντονίστρια του Summer Camp Aita της Ρώμη.
«Ο γιος μου είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται εδώ, επειδή είναι ένα πλαίσιο που τον βοηθά να ανοιχθεί. Για παράδειγμα, μέχρι πρόσφατα δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα και τώρα, παίζει τένις ποδόσφαιρο ή ράγκμπι. Και για μένα αυτό είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα», είπε στο Ansa η Λαβίνια μητέρα του Γκουίντο, παιδί με αυτισμό.
Διευκολύνονται παράλληλα οι σχέσεις μεταξύ των παιδιών, κεντρικό ρόλο παίζει ο δάσκαλος αλλά και οι εκπαιδευτές, που προσπαθούν να βοηθήσουν για την κοινωνικοποίηση των παιδιών, το σημαντικότερο πρόβλημα του αυτισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.