Μουσείο Τυπογραφείας

Eξετάζουν την διαπλάτυνση του ΒΟΑΚ στα Μεγάλα Χωράφια

54217296_305058026855737_1447129324183355392_nΗ λύση της διαπλάτυνσης από τη νότια πλευρά του τμήματος του ΒΟΑΚ στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών που έχει σημειωθεί η μεγάλη καθίζηση φέρεται να προκρίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης. Θετικοί σε μια τέτοια προσωρινή λύση εμφανίζονται οι Δήμοι Αποκορώνου, Χανίων, Σφακίων και Ρεθύμνου. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που κάλεσε ο Δήμος Αποκορώνου το Σάββατο το πρωί στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρεθεί μια άμεση λύση στο πρόβλημα καθώς σε λίγες ημέρες η κίνηση θα ενταθεί και θα αρχίσουν να σχηματίζονται μεγάλες ουρές αυτοκινήτων με συνέπεια την ταλαιπωρία του κόσμου.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Καλογερής αναφέρθηκε στη λύση της διαπλάτυνσης του δρόμου αξιοποιώντας το ρείθρο που υπάρχει από το νότιο τμήμα. Σημείωσε μάλιστα ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και έχει εκφράσει θετική γνώμη.

Ο κ. Καλογερής τόνισε ακόμα ότι η συγκεκριμένη λύση, που θα εξασφαλίσει προσωρινά 2 ρεύματα κυκλοφορίας, δεν θα χρειαστεί πάνω από 1-2 ημέρες για να υλοποιηθεί.

Πάντως δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ποιος θα εκτελέσει το προσωρινό έργο, με τον κ. Καλογερή να αναφέρει ότι το πιθανότερο είναι να το αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία εκπροσώπου του ΟΑΚ παρότι είχε καλεστεί.

Ως προς την οριστική λύση αναφέρθηκε ότι η προμελέτη έχει ολοκληρωθεί από τον ΟΑΚ, ωστόσο, αν το έργο ανατεθεί στις 15 Απριλίου δεν θα έχει ολοκληρωθεί σε καμία περίπτωση πριν από τον Ιούνιο.

Το κόστος της οριστικής λύσης υπολογίζεται σε 1,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως είπε ο κ. Καλογερής την ανάθεση του έργου θα κάνει το Υπουργείο Υποδομών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.