Μουσείο Τυπογραφείας

Εξαντλούνται οι πόροι της Γης, προειδοποιεί η WWF

ksirasia-thumb-largeΛιγότεροι από οκτώ μήνες χρειάστηκαν για να εξαντλήσει η ανθρωπότητα τους πόρους που η φύση μπορεί να προσφέρει σε έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτό ανακοίνωσε χθες το WWF, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τον υπολογισμό του λεγόμενου Οικολογικού Αποτυπώματος, δηλαδή των απαιτήσεων σε φυσικούς πόρους από τη σημερινή παγκόσμια οικονομία.

«Η απληστία με την οποία η ανθρωπότητα απομυζά τη Γη έχει αρχίσει εδώ και δεκαετίες να γίνεται ολοένα και πιο εμφανής, μέσα από ξηρασίες, έλλειψη νερού, διάβρωση εδαφών, απώλεια βιοποικιλότητας, αποψίλωση δασών και συσσώρευσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα», τονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση. Όπως έγραψε η Καθημερινή, οι οικονομικές ανάγκες εξαντλούν όλο και πιο γρήγορα τους φυσικούς πόρους. Πριν από 15 χρόνια, θυμίζει το WWF, η αντίστοιχη μέρα ήταν περίπου στις αρχές Οκτωβρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.