Μουσείο Τυπογραφείας

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημειώνουν οι μετοχές στην έναρξη της συνεδρίασης

xrimatistirioΠτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,2% καθώς οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών και των τραπεζών κατέγραψαν απώλειες, ενώ τα blue chips της ευρωζώνης σημείωσαν πτώση 0,2%.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση κατά 0,6% καθώς δεικτοβαρείς μετοχές όπως αυτές των Anglo American, BT Group, Rio Tinto και Lloyds διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,1%.
Ενώ η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας έστρεψε χθες τους επενδυτές στα λεγόμενα ‘ασφαλή καταφύγια’, σήμερα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών.
Οι μετοχές της ασφαλιστικής Aegon και της Coca Cola HBC σημείωσαν άνοδο κατά 8,3% και 7,9% αντίστοιχα, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.
Πτώση μεταξύ 3,6% και 4,8% σημείωσαν νωρίτερα οι μετοχές των Adecco, Lanxess και OMV μετά την ανακοίνωση των κερδών δεύτερου τριμήνου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.