Μουσείο Τυπογραφείας

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές

xrimatistiriaΆνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο εβδομάδων, χάρη στα κέρδη των γερμανικών εταιριών κοινής ωφελείας αφού βασικοί παίκτες του κλάδου ανακοίνωσαν μια σημαντική αναδιάρθρωση της βιομηχανίας.

Η Innogy κατέγραψε άλμα 16% αφού η μητρική της RWE και η ανταγωνίστριά της E.ON ανακοίνωσαν ότι θα διασπάσουν τη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρία της Γερμανίας βάσει κεφαλαιοποίησης και θα μοιράσουν τα περιουσιακά της στοιχεία. Οι μετοχές της RWE και της E.ON κατέγραψαν άνοδο 11% και 4,6% αντίστοιχα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 10:12 ώρα Ελλάδας, στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 28 Φεβρουαρίου. Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,8% ενώ ο βρετανικός FTSE 0,6%. Ο δείκτης των εταιριών κοινής ωφελείας σημείωσε νωρίτερα άνοδο πάνω από 2%.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.