Μουσείο Τυπογραφείας

Ευρωκοινοβούλιο και γυναίκες

02«Τα δικαιώματα των γυναικών είναι και δικαιώματα όλης της κοινωνίας», επεσήμανε χθες Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος “Ελλάδα – Ο άλλος δρόμος” Νότης Μαριάς από τα Χανιά όπου βρέθηκε (φωτ.).
Ο κ. Μαριάς ερωτηθείς σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και το Ευρωκοινοβούλιο τόνισε ότι έχει θεσπιστεί ειδική επιτροπή που εξετάζει τις καταγγελίες για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ επεσήμανε ότι έχουν βγει οδηγίες για τη συμπεριφορά των ευρωβουλευτών έναντι των υπαλλήλων τους προκειμένου να μην εκλαμβάνεται οποιαδήποτε ενέργεια ή υπονοούμενο ως σεξουαλική παρενόχληση.
Επιπλέον, σημείωσε ότι γίνεται αγώνας από το Ευρωκοινοβούλιο για να απαγορευτεί ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομή) που γίνεται κυρίως σε αφρικανικές μουσουλμανικές κοινότητες, ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται και στο πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας.
Μερικά μόνο από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο και που αποδεικνύουν ότι χρειάζονται πολλά βήματα ακόμα στις ανθρώπινες κοινωνίες για να μιλήσουμε για ίσα δικαιώματα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.