Μουσείο Τυπογραφείας

Ευρωεκλογές και ενδιαφέρον

Μπορεί οι ευρωεκλογές να πλησιάζουν, αλλά το ενδιαφέρον των Ελλήνων ψηφοφόρων για τους υποψήφιους και την εκλογική διαδικασία μάλλον περιορισμένο, εμφανίζεται.
Ίσως, διότι το ενδιαφέρον “προσελκύουν” περισσότερο οι αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξάγονται στην χώρα μας την ίδια ημερομηνία.
Ίσως, ακόμη, διότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει “ελαφρώς” κλονιστεί από διάφορα γεγονότα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και το έχουν “σημαδέψει” ως θεσμό που “δύσκολα” ανταποκρίνεται στη βάση της ιδέας για την οποία δημιουργήθηκε: να λειτουργεί ως πυλώνας της προστασίας των πολιτών και της σταθερότητας.
Ωστόσο, η επιλογή της “χαλαρής ψήφου” στις ευρωεκλογές, σαφώς δεν πρέπει να αποτελεί λύση.
Σημαντικά προβλήματα, όπως η ανασφάλεια λόγω της τρομοκρατίας, οι επιλογές των Ευρωπαίων ηγετών στη διαχείριση του μεταναστευτικού, η κοινωνική ανισότητα, η ανεργία, η κλιματική αλλαγή, η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων και άλλα ζητήματα οφείλουν να προβληματίζουν κάθε Ευρωπαίο πολίτη.
Η δε Ευρωπαϊκή Eνωση μέσα από το νέο ευρωκοινοβούλιο που θα προκύψει στις 26 Μαΐου, οφείλει από την πλευρά της να “κτίσει” το μέλλον της στην κατεύθυνση της προστασίας των πολιτών της, επιλύοντας τα όποια προβλήματά της και ξεπερνώντας τις όποιες κρίσεις.
Πολίτες και ευρωβουλευτές, μαζί για το ευρωπαϊκό μέλλον και ιδεώδες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.