Μουσείο Τυπογραφείας

Εβδομάδα εθελοντισμού για το παιδί

“Η ισχύς εν τη ενώσει” για εθελοντικά σωματεία και φορείς παιδικής μέριμνας στα Χανιά που για πρώτη φορά συνεργάζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της εβδομάδας “Εθελοντισμός και Παιδί” που ξεκίνησε χθες στην Πύλη Σαμπιονάρα και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου με ώρες λειτουργίας 12.00- 21.00 το βράδυ.
Kατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιούν ανοικτές ομιλίες για το παιδί και τον εθελοντισμό στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού. Συμμετέχουν 12 σωματεία & φορείς καθώς και 2 ιδρύματα. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοια Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ.
Όπως ανέφερε ο παιδαγωγός στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Φ. Βλάχος πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στα Χανιά με στόχο να εξελιχθεί σε θεσμό.
«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να εξελιχτούμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον για το μέλλον προς όφελος της παιδικής προστασίας» σημείωσε ο κ. Βλάχος προσθέτοντας ότι « τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντικοί φορείς συχνά διαφοροποιούνται είτε λόγω κρίσης είτε λόγω της πορείας που ακολουθεί η οικογένεια μέσα στην κοινωνία. Γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι αυτοί οι φορείς να έχουν τα αντανακλαστικά ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα στις απαιτήσεις που προκύπτουν». Την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε δράσεις εθελοντισμού, εξέφρασε στον χαιρετισμό της η Προισταμένη Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Π.Ε Χανίων Κατερίνα Ζομπανάκη.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι με ενημέρωση κοινού και παρουσιάσεις φορέων. Στις 5 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα, στις 5.30 μ.μ. παρουσίαση δράσεων από το “Κάνε μια Ευχή Ελλάδος”, στις 6 μ.μ. Πεπραγμένα Εθελοντικού Σωματείου Στήριξις και Νέες Δράσεις Στήριξης παιδιού και οικογένειας, στις 7 το απόγευμα το θέμα παρουσίασης θα είναι: “Παιδί και Ιδρυμα: Κοινωνικές επιπτώσεις και σταδιοδρομία” και στις 8 μ.μ.: “Ευκαιρίες αποκατάστασης οικοτρόφων νέων σε τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.