Μουσείο Τυπογραφείας

EUROPA 2019: τα «μελωδικά» γραμματόσημα

image001Κάθε Μάιο, από το 1956 μέχρι σήμερα, το φιλοτελικό κοινό αναμένει τα γραμματόσημα EUROPA, μια από τις πιο δημοφιλείς ειδικές θεματικές εκδόσεις που εκδίδεται ταυτόχρονα και με κοινή θεματολογία, από τα Ταχυδρομεία 49 ευρωπαϊκών χωρών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η φετινή έκδοση με την κοινή θεματολογία «National Birds» θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου 2019. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επέλεξαν να προβάλλουν δύο είδη πουλιών που είναι στενά συνυφασμένα με το ελληνικό τοπίο: τον Μαυροπετρίτη, ένα γεράκι-σύμβολο του ελληνικού θαλάσσιου και νησιωτικού χώρου και τον Βραχοτσοπανάκο, ένα μικροπούλι χαρακτηριστικό των αρχαιολογικών μας χώρων και των ορεινών περιοχών.

Επιπλέον, φέτος, για πρώτη φορά, τα γραμματόσημα EUROPA «ζωντανεύουν» και δίνουν στο κοινό τη δυνατότητα να ακούσει το κελαριστό τραγούδι των πτηνών που απεικονίζουν.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή Cee – App στο κινητό σας, να σκανάρετε τα φετινά γραμματόσημα EUROPA και να απολαύσετε το κελάηδισμα του Μαυροπετρίτη και του Βραχοτσοπανάκου αλλά και όλων των πτηνών που παρουσιάζουν οι εκδόσεις EUROPA των άλλων χωρών!

Ο φετινός διαγωνισμός που θα αναδείξει το ομορφότερο γραμματόσημο EUROPA ξεκινά δυναμικά στις 9 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2019.
Ακολουθήστε το link http://www.posteurop.org/europa2019 και ψηφίστε το ελληνικό γραμματόσημο που εκπροσωπεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.