Μουσείο Τυπογραφείας

Ετήσια εκδήλωση Κρητών Σελίνου Αττικής

Την ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Σελίνου Αττικής “Η Ελυρος”, φιλοξένησε η ΑΝΕΚ Lines για τέταρτη συνεχή χρονιά την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην “ναυαρχίδα” του στόλου της “Ελ. Βενιζέλος”.

Η καθιερωμένη πλέον συνάντηση τιμήθηκε για μια ακόμα φορά από εκατοντάδες Κρητικούς που κάθε χρόνο γιορτάζουν μαζί την έναρξη του έτους με άρωμα Κρήτης και την ξεχωριστή φιλοξενία των ανθρώπων της ΑΝΕΚ Lines.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου συγγραφέα, δημοσιογράφου και λαογράφου Γιάννη Σκουλούδη, ο οποίος μέσα από δρώμενα που πάνω από όλα σέβονταν την παράδοση άφησε το δικό του αποτύπωμα στις συναντήσεις της Ένωσης και των Κρητών γενικότερα.
Κατά την έναρξη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Σελίνου Αττικής «Η Έλυρος», καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι ρίζες μας, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, είναι που μας ενώνουν και κρατούν άσβεστη την θύμηση της Κρήτης μέσα μας». Παράλληλα ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ Lines που πάντα βρίσκεται στο πλευρό τους και στηρίζει τις εκδηλώσεις τους.
Εκ μέρους της ΑΝΕΚ Lines, o πλοίαρχος του «Ελ. Βενιζέλος» καπετάνιος Απόστολος Αποστολάκης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, με ευχές για τη νέα χρονιά & εξέφρασε την περηφάνια του που «η ΑΝΕΚ για μία ακόμα φορά, γίνεται η φιλόξενη “γέφυρα” που ενώνει το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα, μεταφέροντας την Κρήτη και τις αρχές της σε κάθε ταξίδι, σε κάθε λιμάνι, στηρίζοντας ως αρωγός δράσεις που σέβονται την παράδοση και τον πολιτισμό».
Το κέφι απογείωσαν σε κρητικούς ρυθμούς τα παραδοσιακά χορευτικά της «Πολιτιστικής Ένωσης Κρήσσες» με τις χαρακτηριστικές πανέμορφες αυθεντικές τοπικές φορεσιές
Οι προσκεκλημένοι που παρευρέθηκαν στο «Ελ.Βενιζέλος» απήλαυσαν την περίφημη κρητική φιλοξενία της εταιρείας, πεντανόστιμα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, διασκέδασαν, χόρεψαν και αντάλλαξαν θερμές ευχές για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.