Μουσείο Τυπογραφείας

Έτοιμος ο Τραμπ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

U.S. President Donald Trump Hosts Law Enforcement Round Table On MS-13Απόφασισμένος, όπως μεταδίδει το euronews.gr, να παρακάμψει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με το Κογκρέσο και να προχωρήσει στην ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ.  «Έχω κάθε δικαίωμα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος επισκεπτόμενος μεθοριακά φυλάκια, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι το Μεξικό μπορεί «εμμέσως» να πληρώσει για το τείχος.

«Αυτό που χρειάζονται οι συνοριοφύλακες περισσότερο από κάθε άλλο είναι ένα εμπόδιο, ένα τείχος …πείτε το όπως θέλετε. Αν θα είναι από ατσάλι ή τσιμέντο δεν με νοιάζει. Χρειαζόμαστε ένα εμπόδιο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πέρα από το διχασμό που προκαλεί στην αμερικανική κοινωνία, η επιμονή Τραμπ για την ανέγερση τείχους έχει οδηγήσει παράλληλα και στην κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο, που αρνείται να διαθέσει κονδύλι ύψους 5,7 δισεκ. δολαρίων για να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Με καμία από τις δυο πλευρές να μην δείχνει διάθεση συμβιβασμού για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, το λουκέτο στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες παραμένει εν ισχύ για 20η ημέρα με αποτέλεσμα χιλιάδες υπάλληλοι να παραμένουν απλήρωτοι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.