Μουσείο Τυπογραφείας

Εθελοντικός καθαρισμός ρεμάτων στον Αποκόρωνα

Η πρόσφατη νεροποντή εκτός από τις καταστροφές που προκάλεσε κυρίως στο οδικό δίκτυο του Αποκόρωνα  παρέσυρε με τα ορμητικά νερά της άχρηστα αντικείμενα που κατέληξαν στους ποταμούς.


Ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής, οργάνωσαν χθες εθελοντικό καθαρισμό του ποταμού  και των ρεμάτων από τους Αγίους Πάντες μέχρι το Παιδοχώρι.
Μπροστάρης της εθελοντικής καθαριότητας είναι ο Μανώλης Πετακάκης γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παϊδοχωρίου – Νεροχωρίου που μας είπε:
« Το πρόβλημα αναδείχθηκε από την πρόσφατη θεομηνία η οποία ευτυχώς δεν μας έπληξε τόσο όσο άλλες περιοχές αλλά με τα πολλά νερά παρασύρθηκαν σκουπίδια και διάφορα άλλα αντικείμενα από διάφορες χωματερές για να καταλήξουν κατά μήκος της όχθης του ποταμού της περιοχής μας που ονομάζεται Γερανιώτης. Πήρα την πρωτοβουλία και αμέσως βρήκα παρέα από ντόπιους και ξένους που μένουν μόνιμα εδώ να συνδράμουν στην εθελοντική καθαριότητα. Μαζευτήκαμε αρκετοί και θα κάνουμε καλή δουλειά αλλά δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να  συνειδητοποιήσουν αρκετοί χωριανοί και συγχωριανοί μας ότι είναι λάθος τους να πετούν οικιακά αντικείμενα ή να εναποθέτουν μπάζα όπου τους βολεύει. Υπάρχει ο Δήμος με την αρμόδια υπηρεσία του για αυτά τα αντικείμενα αρκεί να τον ενημερώσουμε. Τα σκουπίδια είναι δικά μας και αυτές οι κακές συνήθειες να τα πετάμε εδώ κι εκεί πρέπει να εκλείψουν. Δεν είναι δυνατόν οι επόμενες γενιές να συνεχίσουν αυτή τη νοοτροπία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.