Μουσείο Τυπογραφείας

Ερώτηση Μ.Συντυχάκη για τους εργαζόμενους του Βενιζέλειου (vid)

venizeleio1«Τη φράση «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» θυμίζει η στάση του υπουργείου Υγείας που εξαναγκάζει εργαζόμενους του Βενιζέλειου Νοσοκομείου να εργάζονται μέσα σε κοντέινερ που μπάζουν νερά και έχουν σαπίσει. Μάλιστα, αντί να απολογηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για αυτή την άθλια κατάσταση, αναπαρήγαγε τις ΣΥΡΙΖΑίικες τρολιές κατά του ΚΚΕ το οποίο έφερε το θέμα στη Βουλή» αυτό ανάφερε κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ.Συντυχάκης, για τους εργαζόμενους του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Παράλληλα επεσήμανε πως: «Το πρόβλημα προέκυψε μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα τέλη Σεπτέμβρη σε κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου και στεγάζονταν με ενοίκιο υπηρεσίες του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Ως «προσωρινή» λύση μεταφέρθηκαν κοντέινερ για τους εργαζόμενους αυτών των τμημάτων του νοσοκομείου, που όμως έχουν παραμείνει για πάνω από τέσσερις μήνες.

Το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στην οποία «απάντησε» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος κρύφτηκε πίσω από το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου για να δικαιολογήσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει να μεταστεγαστούν στα κενά κτίρια του Πανεπιστημίου, τα λεγόμενα λευκά κτίρια, αλλά η διοίκηση του ΑΕΙ το αρνείται γιατί έχει νοικιάσει αλλού το χώρο. Έτσι, σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, η «λύση» θα δοθεί όταν ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και μεταφερθούν εκεί αυτές οι υπηρεσίες».

Ωστόσο, με βάση το χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος ανακοίνωσε, το έργο της επέκτασης θα ολοκληρωθεί το 2020! Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε αυτά τα κοντέινερ «που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο ορισμός της αθλιότητας», όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, στηλιτεύοντας την πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την Υγεία και τους εργαζομένους της ως κόστος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.