Μουσείο Τυπογραφείας

Έργο προστασίας της λίμνης Αγιάς από τη ΔΕΥΑΧ

Ένα σημαντικό έργο για την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος της λίμνης της Αγιάς, του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής Αγιάς-Μυλωνιανών αλλά και την διαφύλαξη της ποιότητας των υπόγειων υδάτων, που υδροδοτεί και αρδεύει το 70% των υδροδοτούμενων και αρδευόμενων περιοχών της Περιφερειακής ενότητας Χανίων, υπέγραψε πριν από λίγη ώρα η πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ Νίκη Αποστολάκη με τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας Ε.ΔΟ.Κ Α.Ε Γιάννη Λιοδάκη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο “Ολοκλήρωση Δικτύων ακαθάρτων Δ.Ε Θερίσου, υποέργο- αντλιοστάσιο ακαθάρτων”.
Ο συνολικός προυπολογισμός μελέτης/υπηρεσίας του έργου ανέρχεται σε 1.193.100 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΧ.
Κύριος του έργου και φορέας κατασκευής είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενώ Διευθύνουσα υπηρεσία είναι η Τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2015, οπότε και θα μπορούν να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ιδιοκτητών για την σύνδεση του κτιρίου τους με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.