Μουσείο Τυπογραφείας

Εργασίες στο ρολόι του Κήπου

Στο εξωτερικό κύριο μέρος επεκτάθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του ρολογιού του Δημοτικού Κήπου. Χθες στήθηκαν οι σκαλωσιές προκειμένου τα εργολαβικά συνεργεία να προχωρήσουν στις εργασίες αποκατάσταση που προβλέπονται στη σχετική μελέτη.
Σημειώνεται οι βασικές εργασίες στο εσωτερικό του ρολογιού και στο δημοτικό κινηματογράφο έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ακολουθεί η κορυφή του ρολογιού που είναι και το πιο δύσκολο τμήμα καθώς απαιτούνται εκτεταμένες παρεμβάσεις ώστε να μην καταρρεύσει.
Σημειώνεται ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Ελλάδα και την Ε.Ε.) με το ποσό των 510.000 ευρώ. Κύριο στόχος του έργου αποκατατάστασης του ρολογιού του δημοτικού κήπου η «προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε διασύνδεση με την τουριστική ανάπτυξη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.