Μουσείο Τυπογραφείας

Έργα συντήρησης λιμενίσκου Κάτω Γαλατά

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΥπογράφηκε σήμερα, μεταξύ του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΄ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε.΄ η σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο : ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΛΙΜΕΝΙΣΚΟΥ ΄ΚΑΤΩ ΓΑΛΑΤΑ΄, ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ – Χρήση 2016, προυπολογισμύ μελέτης 124.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημ. Επενδύσεων του Υπ. Ναυτιλιάς και Αιγαίου και από ιδίους πόρους του Λ.Τ.Ν.Χ.
Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο προκειται να ξεκινήσει άμεσα, αποτελεί την πρώτη φάση της συνολικής μελέτης συντήρησης – διαμόρφωσης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών του λιμενίσκου ΄ΚΑΤΩ ΓΑΛΑΤΑ΄.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων :

Καθαίρεση και απομάκρυνση παράνομης ράμπας (κεκλιμένο επίπεδο) στο εσωτερικό του λιμενίσκου..
Ενίσχυση της υπάρχουσας εξωτερικής ελλιπούς θωράκισης του προσήνεμου μώλου με φυσικούς ογκολίθους για την κατασκευή πλήρους και ολοκληρωμένης διατομής.
Διαμορφώσεις των υφιστάμενων χερσαίων χώρων (με επίστρωση σκυροδέματος).
Καθαίρεση και ανακατασκευή τμήματος του υπάρχοντος διαύλου ανανέωσης υδάτων.
Αποκατάσταση υφιστάμενων κρηπιδοτοίχων, με νέους τεχνητούς ογκολίθους από σκυρόδεμα.

Με το εν λόγω έργο επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών, η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του λιμενίσκου Γαλατά και η ασφάλεια των πολυάριθμων χρηστών του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.