Μουσείο Τυπογραφείας

Έργα σε εξέλιξη σε περιοχές του νομού

1Σε εξέλιξη βρίσκονται σειρά από έργα μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας σε περιοχές του νομού Χανίων, ενώ τις ημέρες αυτές ανακοινώνονται και χρηματοδοτήσεις έργων που αναμένεται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στην οδό Τζανακάκη, κλειστή θα είναι από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη η οδός Αποκορώνου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, καθώς ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα.
Εργασίες ασφαλτόστρωση πραγματοποιούνται και στον παραλιακό των Καλυβών Αποκορώνου, ενώ προηγήθηκε τοποθέτηση φωτιστικών και τη τσιμεντόστρωση. ι ασφαλτόστρωσεις συνεχίζονται επίσης σε Πλάκα,Κεφαλά,Στύλο,Τζιτζιφέ, Φρε,και άλλα χωριά του Αποκόρωνα.

ΣΤΟΝ ΒΟΑΚ
Εργασίες ασφαλτόστρωσης αλλά και αποκατάσταση των διαγραμμίσεων πραγματοποιούνταν χθες κατά τόπους σε όλο τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης από τα Χανιά μέχρι και το Ηράκλειο, ενώ με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στα Μεγάλα Χωράφια με στόχο να παραδοθεί ο δρόμος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, εντός της επόμενης εβδομάδας.
Σε κυκλοφορία θα δοθεί σήμερα το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΚ, το νέο οδικό τμήμα από την Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες και Μεσαρά του κάθετου άξονα Ηράκλειο – Μοίρες, μήκους περίπου 16 χλμ. παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Ο νέος οδικός άξονας περιλαμβάνει τρεις σήραγγες και δύο στέγαστρα συνολικού μήκους 1,6 χλμ και πέντε κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους 928 μ.
Η κίνηση μέσα στις σήραγγες και στις γέφυρες θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, χωρίς προσπεράσεις και με αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας.
Ο ΟΑΚ παρακαλεί τους οδηγούς να τηρούν πιστά την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
Εν τω μεταξύ, τοποθετήθηκαν μπάρες ασφαλείας στον παλιό δημοτικό δρόμο που συνδέει τα Νεροκούρου με τα Κεραμειά, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων. Οι μπάρες ασφαλείας τοποθετήθηκαν προκειμένου να γίνει ασφαλής ο δρόμος , από τον οποίο διέρχονται καθημερινά γονείς και παιδιά (καθώς και σχολικό λεωφορείο), καθώς υπήρχε μεγάλη υψομετρική διαφορά με το πρανές του δρόμου.

WIFI ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ
Χρηματοδότηση ύψους 15.000 € εξασφάλισε ο Δήμος Σφακίων στο πλαίσιο ευρωπαϊκού Προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στα κυριότερα κέντρα δημόσιας ζωής και πρόκειται να υλοποιηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την πρώτη φάση υποβολής των αιτημάτων ήταν πολύ μεγάλος, καθώς υπεβλήθησαν περίπου 12.500 αιτήσεις για μόλις 3.400 κουπόνια (ποσοστό ικανοποίησης αιτημάτων: 27%).

ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Δύο αρδευτικά έργα μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης. Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών και τον ΟΑΚ, προκηρύχθηκαν οι δύο διαγωνισμοί για τα έργα «Νέος αγωγός μεταφοράς νερού από υδροληψία Μύρτου για την ενίσχυση του Ταμιευτήρα Μπραμιανού» και «Αρδευτικά δίκτυα λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου, οροπεδίου Λασιθίου». Οι προκηρύξεις δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα έργα έχουν προϋπολογισμό 16.800.000 ευρώ και 11.550.000 ευρώ αντίστοιχα.

1 σχολιο

  • [Ελευθεριος Τσιχλακης] ~ 19 Μαΐου 2019 ~ 07:42 ~ Απάντηση

    Στα Νεροκουρου το δρομο απεναντι απο τον Αγιο Γερασιμο που ανεβαινει μεχρι πανω το υψωμα ,πανω απο το σχολειο θα ενδιαφερθει κανεις απο τον δημο.Εσκαψαν σε ενα σημειο και οταν θα γινει ατυχημα τοτε θα τον φτιαξουν.Απο τις θυριδες των ΕΛτΑ μεχρι πανω ειναι τσιμεντο σε αθλια κατασταση!!!!!!!!
    Οι δημοτικοι πατερες θα το δουν καποια στιγμη????????

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.