Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ

Εργα μαθητών

Φωτογραφίες, ζωγραφιές, χειροτεχνίες και διάφορες άλλες κατασκευές οι οποίες ανήκουν σε μαθητές φιλοξενούνται από χθες στην Πύλη Σαμπιονάρα. Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο της “Ανοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2018” και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του μήνα.
IMG_7638«Η  δική μας παρουσίαση στην έκθεση αφορά τη φωτογραφία με θέμα την όραση και τα οράματα», τονίζει ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου, Κωνσταντίνος Καράκης. «Οι φωτογραφίες είναι από μαθητές από όλες τις Τάξεις του σχολείου. Ολα τα παιδιά συμμετείχαμε ομαδικά και χρειάστηκε καλός συντονισμός με τους καθηγητές έτσι ώστε να κινηθούμε σαν ομάδα. Δυσκολευτήκαμε λίγο με το θέμα, αλλά τελικά αποφασίσαμε να αφήσουμε το κάθε παιδί ελεύθερο να φωτογραφήσει ό,τι θέλει και βγάλαμε ένα κοινό θέμα που θα μπορούσε να “ταιριάξει” όλες αυτές τις φωτογραφίες μαζί», καταλήγει.
Από την άλλη, δύο μαθήτριες από το 6ο Γυμνάσιο Χανίων, η Αργυρώ Ποντικάκη και η Θεοδώρα Κουνδουράκη, τονίζουν ότι, «φέραμε στην έκθεση ζωγραφιές και ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για μας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε. Θεωρούμε ότι τέτοιες εκθέσεις είναι πολύ ωραίες γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να βλέπουμε τα έργα παιδιών από άλλα σχολεία».
Εκ μέρους του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων, η Δήμητρα Καπέλλου Σταμέλου, τονίζει ότι, «παρουσιάζουμε μακέτες με τις τέσσερις εποχές και εκπαιδευτικά παιχνίδια για προνήπια, όπως ντόμινο και τόμπολα. Η συμμετοχή μας ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία» Χρησιμοποιήσαμε κυρίως άχρηστο υλικό, ανακυκλώσιμο για τις κατασκευές και τις μακέτες μας».
Αναλυτικά, στην έκθεση συμμετέχουν τα σχολεία Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων, 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, ΕΕΕΕΚ Χανίων, Γυμνάσιο Βουκολιών, Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου και το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.