Μουσείο Τυπογραφείας

Ερευνα για ποιον;

«Στο ερευνητικό μας έργο ως Πολυτεχνείο συχνά μπορεί να επιλύουμε ένα πρόβλημα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής βιομηχανίας αλλά στον τόπο μας… δεν μένει τίποτα» σημείωσε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ε. Διαμαντόπουλος (φωτ.) στο περιθώριο χθεσινής συνάντησης στο Ιδρυμα.
Συμπλήρωσε μάλιστα πως είναι καλό «να έχουμε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό έργο αλλά ζούμε στα Χανιά, πληρωνόμαστε από τον Ελληνα φορολογούμενο και πρέπει ένα μέρος των δραστηριοτήτων να φέρνει οφέλη για τη κοινωνία και τη χώρα μας».
Σημαντικό να ακούγονται τα λόγια αυτά από τον πρύτανη ενός Ιδρύματος καθώς είναι κοινή διαπίστωση πως ένα μεγάλο μέρος της έρευνας γίνεται για την… έρευνα και την απορρόφηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και δεν φτάνει ποτέ, ούτε ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.
Αυτά είναι ζητήματα που σίγουρα θα πρέπει να απασχολήσουν την ακαδημαϊκή κοινότητα αν θέλει πραγματικά να στηρίξει τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.