Μουσείο Τυπογραφείας

Έρευνες μεσω Instagram για υποθέσεις αποπλάνησης παιδιών

twitter-292994_1280Συνολικά σε Αγγλία και Ουαλία, οι Αρχές έχουν καταγράψει περισσότερες από 5.000 υποθέσεις διαδικτυακής προσέγγισης με απώτερο σκοπό την αποπλάνηση, από τότε που οι σεξουαλικές επικοινωνίες με παιδιά έγιναν έγκλημα, τον Απρίλιο του 2017, αναφέρει, σύμφωνα με το CNN Greece, ο οργανισμός προστασίας του παιδιού NSPCC.

Πιο συγκεκριμένα, το Instagram χρησιμοποιήθηκε στο ένα τρίτο των περιπτώσεων όπου αποκαλύφθηκε η χρήση τέτοιας μεθόδου. Αντίστοιχα το Facebook χρησιμοποιήθηκε στο 23% των περιπτώσεων και το Snapchat στο 14%. Ο αριθμός των υποθέσεων στο Instagram, τον οποίο αντιμετώπισαν οι Αρχές, αυξήθηκε κατά 200% μέσα σε ένα χρόνο.

Στόχος των παιδόφιλων είναι κυρίως κορίτσια ηλικίας 12 έως 15 ετών, ενώ στα θύματα περιλαμβάνονται παιδιά ακόμη και πέντε ετών, σύμφωνα με τον οργανισμό, που βασίζει τα στοιχεία του στα αιτήματα που απέστειλε περί συλλογής πληροφοριών στα 39 από τα 43 αστυνομικά τμήματα σε Αγγλία και Ουαλία. Το ένα πέμπτο των θυμάτων ήταν 11χρονα ή πιο νεαρά παιδιά.

Ο οργανισμός ασκεί κριτική στα «δέκα χρόνια αποτυχημένων κανονισμών από τα social media» και ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου τη σύσταση μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για τη θέσπιση υποχρεωτικών κανόνων για την προστασία των παιδιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.