Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επτατριγωνική η Ν.Δ.

Κάθε αρχηγός στη ΝΔ θέλει να αφήνει το στίγμα του και βρίσκει έδαφος στο να αλλάξει το “σήμα κατατεθέν”, το “έμβλημα του κόμματος”. Στην αρχή το “ΝΔ” ήταν με τον πυρσό στη μέση του Κων. Καραμανλή, ήρθε ο Σαμαράς και αντικατέστησε τον πυρσό με τρεις λοξές γραμμές και τώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης κατάργησε τις γραμμές κι άφησε το “ΝΔ” να φαίνεται ως ένα φουτουριστικό σχήμα μέσω επτά τριγώνων διαφορετικών σχημάτων, σαν πιόνια του παζλ. Φαίνεται, ότι στη ΝΔ υπάρχουν παράγοντες, που διαπνέονται από μεταφυσικές δοξασίες, οι οποίες κυριάρχησαν στους αρχαίους λαούς κι έφτασαν μέχρι τις μέρες μας, ανακαλύπτοντας τον αριθμό επτά, που κλείνει μέσα του συμβολικές και άλλες μυστικιστικές δυνάμεις.
Οι ιερείς της αρχαίας Αιγύπτου, οι Ελληνες φιλόσοφοι, οι Εβραίοι, οι Ινδοί και οι Κινέζοι πίστευαν, ότι ο δρόμος του επτά οδηγεί στην άνοδο, στην ολοκλήρωση των στόχων στο ξεπέρασμα κάθε εμποδίου και στην πρόοδο. Οι Πυθαγόρειοι πίστευαν ότι το επτά ήταν κλειδί ανάμεσα στον “μικρόκοσμο” και στον “μακρόκοσμο” ότι τα πάντα είναι αριθμοί, που “εκφράζουν την ποιότητα των ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ των.
Ο κ. Μητσοτάκης διάλεξε τα επτά ανόμοια τρίγωνα για το σήμα του κόμματος που από μακριά δείχνει τα γράμματα ΝΔ σε μπλε φόντο, ενώ από κοντά διακρίνει κανείς άσπρα τριγωνάκια ατάκτως ερριμμένα, κάτι απροσδιόριστο και δύσκολα αντιληπτό. Ευελπιστώ να μην γίνω μονότονος και κουραστικός για όσα αναφέρω πιο κάτω.
Βλέπουμε τον αριθμό επτά να κυριαρχεί στη θρησκεία, στα μαθηματικά, στις επιστήμες, στις τέχνες. Επτά ημέρες χρειάστηκε ο Θεός να δημιουργήσει τον κόσμο, την Εβδόμη έπλασε τον άνθρωπο. Επτά ζεύγη ζώων και πτηνών πήρε ο Νώε στην Κιβωτό, επτά ημέρες κράτησε ο κατακλυσμός, επτά ημέρες και νύχτες έκανε το περιστέρι, αφ’ ότου έφυγε από την Κιβωτό να γυρίσει πίσω. Επτά οι ημέρες της εβδομάδας, η εβδόμη Κυριακή αργίας και ανάπαυσης. Επτά ήσαν οι σφραγίδες και οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης, επτά οι αρχάγγελοι και τα επίπεδα του Πύργου της Βαβέλ, επτά τα ιερά μυστήρια, οι εποχές του “Πάτερ ημών” τρεις για το Θεό και τέσσερις για τον άνθρωπο, επτά τα θανάσιμα αμαρτήματα και οι αρετές, επτά και οι πλεξούδες του Σαμψών, επτά οι ισχνές και οι παχειές αγελάδες.
Επτά οι τέχνες στην αρχαιότητα και τα θαύματα του κόσμου (η Ακρόπολη δεν περιλαμβάνεται), επτά οι στρατηγοί στην εκστρατεία των Αθηνών, “επτά επί Θήβαις” του Αισχύλου, σε επτά λόφους χτίστηκε η Ρώμη, επτά τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η αρχαία Ελλάδα είχε επτά σοφούς και στο 7ο έτος της ηλικίας των άρχιζε η εκπαίδευση στα Σπαρτιατόπουλα. Για τον Πυθαγόρα ο αριθμός επτά είναι “αμήτωρ” (άστοργη μητέρα) αφού δεν είναι γινόμενο παραγόντων είναι άθροισμα του 3 και του 4 μόνο, τον θεωρεί δε μυστηριώδη επειδή επτά σημεία σε κύκλο δεν δημιουργούν συμμετρία, επτά γράμματα αποτελούν τη λέξη αριθμός.
Επτά τα φωνήεντα, οι ευρωπαϊκές και βυζαντινές νότες, τα χρώματα του ουράνιου τόξου, οι γνωστοί πλανήτες στην αρχαιότητα, οι ήπειροι, οι κύριες αρετές, οι πλειάδες, οι Χάριτες. Επτά και οι ουρανοί, επτά αγόρια και κορίτσια έστελναν οι Αθηναίοι, στον Μινώταυρο, επτά αγέλες βοδιών είχε ο Απόλλωνας και επτά χορδές στη λύρα του. Ο Φιλοκτήτης πήγε στην Τροία με 7 καράβια, επτά χρόνια έμεινε ο Οδυσσέας στην Καλυψώ. Επτά ημέρες διαρκεί η κάθε φάση απ’ τις 4 της σελήνης, επτά σημεία συναντάμε στο ανθρώπινο κεφάλι, δυο μάτια, δυο αυτιά, δυο ρουθούνια, ένα στόμα επτά οι ενδοκρινείς αδένες. Επτά τα νησιά του Ιονίου, επταπύργιο λέγεται το κάστρο της Θεσ/νίκης, επτάψυχες είναι και οι γάτες. Επτάψυχη θέλει να μείνει και η ΝΔ με το επτατριγωνικό φουτουριστικό της σύμβολο!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα