Μουσείο Τυπογραφείας

Eψαχναν χαμένο χρυσό και βρέθηκαν κατηγορούμενοι

Eψαχναν τον… θησαυρό του Τούρκου και βρέθηκαν κατηγορούμενοι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων χθες το μεσημέρι τρεις Ρεθεμνιώτες και ένας υπήκοος Αλβανίας.
Oι τέσσερις κατηγορούμενοι (υπήρχε και πέμπτος ο οποίος απεβίωσε) είχαν σε βάρος τους τις κατηγορίες της παράνομης ανασκαφής από κοινού, κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά μνημείων, απόπειρα κλοπής αρχαίων μνημείων, παράνομη οπλοκατοχή κα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το 2013 σε περιοχή του Ρεθύμνου έσκαβαν για να βρουν αρχαία.
Σύμφωνα με συνηγόρους υπεράσπισης οι κατηγορούμενοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες καθώς λένε ότι έψαχναν για ένα κρυμμένο θησαυρό την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής και ότι δεν έψαχναν αρχαία αντικείμενα.
Το δικαστήριο κάλεσε τους κατηγορούμενους και τους μάρτυρες ωστόσο δεν συνέχισε τη διαδικασία γιατί ένας εκ των δικηγόρων των κατηγορούμενων δήλωσε κώλυμα καθώς είχε αναλάβει μόλις χθες την υπόθεση και δεν είχε προλάβει να προετοιμαστεί για την υπεράσπιση του εντολέα του.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου για αναβολή και όρισε τη δίκη για τον Οκτώβρη του 2020.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.