Μουσείο Τυπογραφείας

[ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ]

Επιβαλλόμενη αναγνώριση και υποστήριξη

eisodos-idryma-venizelosΚΑΝΕΙΣ δεν αμφισβητεί το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθ. Κ. Βενιζέλος” στη Χαλέπα. Και απόδειξη της λαμπρότητάς του είναι το παράρτημα που δημιουργείται στο Βελιγράδι.

ΕΤΣΙ η υποστήριξή του με κάθε τρόπο και από όλους να θεωρείται πλέον επιβεβλημένη.

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της αξίας του Ιδρύματος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, όταν προέρχεται από τον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, που εκπροσωπεί τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας στη χώρα. Συγκεκριμένα ο νυν πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους την ημέρα της Ενωσης της Κρήτης (1/12/17), είπε πως «στο Ιδρυμα γίνεται μια σημαντική δουλειά που κορυφώθηκε πέρυσι με τα 80χρονα από το θάνατο του Ελ. Βενιζέλου, με πολλές εκδηλώσεις, εκδόσεις, που πέρασαν και στη χρονιά που κλείνουμε σε ένα μήνα». Για να προσθέσει τη χαρακτηριστική φράση: «Η σημαντική δουλειά που γίνεται από το Ιδρυμα αφήνει το αποτύπωμα της σε όλη την Κρήτη, σε όλη τη χώρα θα έλεγε κανείς».

ΠΡΑΓΜΑΤΙ το Ιδρυμα με τη στελέχωση που έχει, το επισκέψιμο υλικό που διαθέτει και τον παιδευτικό/μορφωτικό χαρακτήρα του, αποτελεί ένα μικρό σχολείο για όλους, μικρούς και μεγάλους. Είναι «σημείο αναφοράς» για χιλιάδες μαθητές της Κρήτης και όχι μόνο, για φοιτητές και επιστήμονες, για ερευνητές προερχόμενους από όλες τις χώρες και την Ελλάδα, για επισκέπτες της πόλης κ.ά.

ΟΠΩΣ σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, το Ιδρυμα συνιστά «μια πολυσχιδή δραστηριότητα που όλο και περισσότερο μεγεθύνεται, με έναν υπεύθυνο τρόπο, και υπεύθυνο και ιστορικά, σε μια εποχή που δεν είναι πολύ σύνηθες. Είναι τιμή για μένα –είπε- και τη Βουλή που έχουμε αυτό το ρόλο και ό,τι εξαρτάται από εμάς για να ενισχύουμε και να ενθαρρύνουμε αυτή την προσπάθεια είναι δεδομένο ότι γίνεται και θα γίνεται».

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ η τελευταία φράση του κ. προέδρου, διότι το Ιδρυμα, όπως και πολλά άλλα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, παρ’ ολίγο να κινδυνεύσει να κλείσει- από εσφαλμένη εκτίμηση ή άγνοια του έργου και της παρουσίας του στη χώρα. Και εδώ πρέπει να επισημανθεί το γεγονός της καταλυτικής παρουσίας και συμβολής, της αποφασιστικότητας και του επιχειρηματικού λόγου του δ/ντή του Ιδρύματος, του κ. Ν. Παπαδάκη καθώς και οι πολυποίκιλες και πλούσιες σε περιεχόμενο δραστηριότητες του Ιδρύματος που γίνονται κάθε χρόνο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.