Μουσείο Τυπογραφείας

Επίτιμος δημότης Χανίων ο Β. Λέκκας (video)

Βραδιά με μελωδίες Χατζιδάκι, Θεοδωράκη στο Παλιό Τελωνείο

31Μια όμορφη μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν προχθές στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης” πολλοί Χανιώτες με το μουσικό αφιέρωμα για “2 πιάνα και 3 φωνές” σε πολλά αγαπημένα τραγούδια που έγραψαν ο  Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ερμηνευτές ήταν ο Βασίλης Λέκκας, η Δέσποινα Δρακάκη και ο Τάσος Ψαλλιδάκης, ενώ στη μουσική μεταγραφή για “2 πιάνα” ο Τάσος Καρακατσάνης, που αποθεώθηκαν στην κυριολεξία από το πλήθος το οποίο χειροκροτούσε συνεχώς.
Ο Βασίλης Λέκκας ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Χανίων από τον δήμαρχο  Τάσο Βάμβουκα, o οποίος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας.
Συγχρόνως, του παρέδωσε την τιμητική πλακέτα του Δήμου, καθώς και εκδόσεις, που αντιπροσωπεύουν την ιστορία και τις ομορφιές των Χανίων.
Από την πλευρά του ο κ. Λέκκας ευχαρίστησε τον κ. δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση τους να τον ανακηρύξουν επίτιμο δημότη, ενώ αναφερόμενος για την μεγάλη αγάπη που τρέφει στην Κρήτη, σημείωσε ότι «έχει χαρακτηριστεί ως βόρειος Κρητικός από τον αείμνηστο Μάνο Χατζιδάκι».
Παράλληλα με την έναρξη του μουσικού αφιερώματος της εκδήλωσης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του  Μουσικού Συνόλου Χανίων, η Παρή Πιπεράκη, απευθυνόμενη στον Βασίλη Λέκκα, τόνισε ότι τα Χανιά, «η όμορφη πόλη του Μίκη Θεοδωράκη, ανοίγει την αγκαλιά της και σε καλοδέχεται ως ένα από τα πλέον αγαπημένα και άξια τέκνα της».
Στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο Τάσος Καρακατσάνης καθώς, όπως είπε η κα Πιπεράκη, «η συμβολή του στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή είναι τεράστια».
Η ίδια στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των δύο διάσημων Ελλήνων μουσικοσυνθετών, του Μάνου Χατζιδάκη και του Μίκη Θεοδωράκη, έργα των οποίων ερμήνευσαν ο Βασίλης Λέκκας, η Δέσποινα Δρακάκη και ο Τάσος Ψαλλιδάκης.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.