Μουσείο Τυπογραφείας

Επιθεωρητές και αγανάκτηση

κεριτηςΤη διενέργεια έρευνας από επιθεωρητές του Υπουργείου Υποδομών για τις αιτίες που οδήγησαν στην κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη στον Αλικιανό προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης από τα Χανιά.

Την ίδια στιγμή, πάντως, σχολιάζοντας σχετική αναφορά των “Χ.ν.” σε ερώτηση που τού υποβάλλαμε για το πρόβλημα της έλλειψης προσβασιμότητας, υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα… αγανάκτησης του κόσμου. “Θα παρακαλούσα τους εκπροσώπους Τύπου να μην αναπαράγουν κάτι τέτοιο. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από όλες τις βαθμίδες της Πολιτείας”, απάντησε και συμπλήρωσε ότι σε πρώτη φάση προωθείται η προσωρινή λύση της στρατιωτικής γέφυρας.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία αγνώστων να κατασκευάσουν “ιρλανδική διάβαση” δίπλα στα συντρίμμια της πέτρινης γέφυρας, ο κ. Σπίρτζης αφού διευκρίνισε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών να παρέμβει, τόνισε τον κίνδυνο να συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.”, σε συνάντηση που ακολούθησε, ο υπουργός φαίνεται να πείστηκε -έπειτα από συζήτηση όπου δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι- από τους τοπικούς φορείς για την ανάγκη να διερευνηθούν οι δυνατότητες δημιουργίας μιας σύγχρονης γέφυρας. Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησε να υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και Υπουργείου Υποδομών για την ανάθεση εκπόνησης προμελέτης για την κατασκευή σύγχρονης γέφυρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.