Μουσείο Τυπογραφείας

Επιστροφή στις ρίζες για απόδημους Κρητικούς της Μελβούρνης

Επιστροφή στις ρίζες για τη Νεολαία της Παγκρήτιας Eνωσης Μελβούρνης που είκοσι μέλη της θα επισκεφθούν τα Χανιά, το Ρέθυμνο και Ηράκλειο, από την 1η Αυγούστου έως και 10 Αυγούστου. Το ταξίδι στα πάτρια, διοργανώνει η Παγκρήτια Eνωση Μελβούρνης – Αυστραλίας ώστε τα μέλη της Νεολαίας να γνωρίσουν την γενέτειρα των παππούδων και γιαγιάδων τους.
Βασικός στόχος του ταξιδιού, σύμφωνα με την Ένωση είναι να προβάλει και να ενισχύσει τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών Αυστραλίας και Ελλάδας ενώ δίδετε το ερέθισμα στα παιδιά να ζήσουν από πρώτο χέρι την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Κρήτης, τα ήθη και έθιμα, τις ομορφιές του νησιού πραγματοποιώντας ένα όνειρο ζωής.
Στα Χανιά ο Χορευτικός Όμιλος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης – Αυστραλίας θα συμμετέχει σε μια πληθώρα από εκδηλώσεις και συγκεκριμένα: στους Αρμένους στην μουσική Συναυλία προσκεκλημένος του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου “Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ”, στην Ασή Γωνιά σε τιμητική βραδιά των Αποδήμων Αση Γωνιωτών προσκαλεσμένος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιάς “Ο Τίμιος Σταυρός” με τη συμμετοχή της Χορωδίας Μαντολινάτα Χανίων και του Συλλόγου Μακεδόνων Νομού Χανίων “Ο Μέγας Αλέξανδρος”, στην Αγιά σε εκδήλωση αφιέρωμα των αποδήμων Κρητών της Αμερικής και της Αυστραλίας προσκαλεσμένος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιάς, στο Λιμάνι των Χανίων σε Μουσικό Χορευτικό Κονσέρτο σε συνεργασία με τον Χορευτικό Oμιλο Χανίων “Ο Ψηλορείτης” και επίσης σε ειδική παρουσίαση του CD του Ηλία Χορευτάκη στα Χανιά.
Στο Ρέθυμνο, σε παραδοσιακή καντάδα στα σοκάκια και τους δρόμους της παλαιάς πόλης του Ρεθύμνου με την συνοδεία Μουσικών από όλη την Κρήτη προσκαλεσμένοι του Λαογραφικού Ομίλου « Τζανιδάκη » ενώ θα φιλοξενηθεί και θα πραγματοποιήσει Ιστορικό και Θρησκευτικό προσκύνημα στο Ρέθυμνο προσκαλεσμένοι του Λαογραφικού Ομίλου “Κουρήτες”.
Στο Ηράκλειο, προσκαλεσμένος από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ “Βαρδινογάννεια” στο Κηποθέατρο του Καζαντζάκη στο Ηράκλειο, σε Μουσικό Χορευτική εκδήλωση του 9ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών στο Ηράκλειο της Κρήτης σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο “Λάζαρου & Μανώλη Χνάρη” προσκαλεσμένοι του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.
Επίσης η Νεολαία και τα Μέλη της Ένωσης που θα είναι στην Κρήτη κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα επισκεφτούν όλα τα ιστορικά μνημεία της Μάχης της Κρήτης στο χωριό Κουστογέρακο, στον Σκινέ, στα Τσικαλαριά, στο Ναυτικό Μουσείο στα Χανιά ενώ θα αποτίσουν φόρο τιμής σε επίσκεψη στους τάφους του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Νίκου Καζαντζάκη.
Επίσης θα επισκεφθούν το Eλληνο Αυστραλιανό Μνημείο στο Ρέθυμνο, το Μοναστήρι του Πρέβελη, το Μουσείο της Μάχης της Κρήτης στο Ρέθυμνο. Άλλα αξιοθέατα συμπεριλαμβάνουν τα αρχαία ανάκτορα της Κνωσού, το Μοναστήρι του Αρκαδίου και το Φυσικό Μουσείο Κρήτης στο Ηράκλειο.
Τα Μέλη της Νεολαίας θα συμμετέχουν και στις εργασίες του Συνεδρίου για τους νέους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών από την 1η Αυγούστου έως και τις 4ης Αυγούστου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.