Μουσείο Τυπογραφείας

Επιστολή δημάρχου Χανίων προς τον πρωθυπουργό για στήριξη στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων

Τη στήριξη του πρωθυπουργού ζητάει με επιστολή του ο δήμαρχος Χανίων, προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που αφορούν τον δήμο αλλά και ευρύτερα την Κρήτη.

Με αφορμή τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, ο κ. Βάμβουκας θεωρεί, όπως επισημαίνει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ότι χρειάζεται η στήριξη του ίδιου προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, που αφορούν στην παραχώρηση στον δήμο Χανίων του στρατοπέδου Μαρκοπούλου και του πρώην Πολεμικού Μουσείου, στο έργο «Δρόμος σύνδεσης περιαστικών Δημοτικών Ενοτήτων της πόλεως Χανίων», στη μελέτη και κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και στο τμήμα του δρόμου σύνδεσής του με το λιμάνι της Σούδας και το αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων: «Η παραχώρηση στον δήμο Χανίων του στρατοπέδου Μαρκοπούλου και του πρώην Πολεμικού Μουσείου είναι ένα χρόνιο αίτημα του δήμου και της τοπικής κοινωνίας, δεδομένου ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πνεύμονα πρασίνου για την πόλη μας, να φιλοξενήσει κοινωφελείς εγκαταστάσεις, όπως αθλητικές και σχολικές υποδομές, επιλύοντας χρόνια προβλήματα έλλειψης τέτοιων υποδομών στην ευρύτερη περιοχή. Η παραχώρηση του στρατοπέδου στον δήμο Χανίων θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής και θα καλύψει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Μαζί με την παραχώρηση και του πρώην Πολεμικού Μουσείου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων και της ανάδειξής του, θα καλυφθούν μεγάλες ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του δήμου μας και θα πάψει η συνεχιζόμενη απαξίωση του».

Σχετικά με το έργο «Δρόμος σύνδεσης περιαστικών Δημοτικών Ενοτήτων της πόλεως Χανίων» που αποτελεί ουσιαστικά τον περιφερειακό δρόμο της πόλης των Χανίων, με μήκος 4,9 χλμ, και συνολικό προϋπολογισμό 13.542.287,18 ευρώ, ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνει στον πρωθυπουργό ότι η υλοποίησή του θα αποσυμφορήσει σημαντικά το υφιστάμενο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής της πόλης των Χανίων, δεδομένης και της αλματώδους αύξησης τόσο του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής της πόλης Χανίων όσο και του αριθμού των οχημάτων.

«Η Κρήτη έχει μείνει πίσω σε υποδομές και είναι απόλυτη προτεραιότητα η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), που αποτελεί, όπως είναι γνωστό, τμήμα των ευρωπαϊκών οδικών δικτύων και συνιστά – κατά κοινή θέση όλων των αρχών και φορέων του νησιού -το βασικότερο έργο υποδομής και ανάπτυξης για την Κρήτη. Η υφιστάμενη κατάσταση του δρόμου, δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ’ ελάχιστο στις σημερινές, σύγχρονες απαιτήσεις οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης και χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Πολύ ενθαρρυντικό βήμα αποτελεί, βεβαίως, η έναρξη της διαδικασίας για την υλοποίηση της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού για το σύνολο του δρόμου Κίσσαμος – Σητεία», αναφέρει ο κ. Βάμβουκας συμπληρώνοντας: «Ο δρόμος σύνδεσης του Β.Ο.Α.Κ. με το λιμάνι της Σούδας και το αεροδρόμιο των Χανίων αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας και μεγάλης σπουδαιότητας, καθώς το αεροδρόμιο των Χανίων και το λιμάνι της Σούδας αποτελούν τις πύλες εισόδου για τη Δυτική Κρήτη, μέσω των οποίων εξυπηρετούνται αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς οι κάτοικοι και επισκέπτες των Χανίων και του Ρεθύμνου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.