Μουσείο Τυπογραφείας

Επίσκεψη Μανιατών στο Γηροκομείο

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του φιλικού δεσμού που έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια μεταξύ Ασή Γωνιάς και Ανατολικής Μάνης με πρωτοβουλία του παλιού κοινοτάρχη Νεροκούρου Γιάννη Φατσέα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί επίσκεψη των Μανιατών στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων για ψυχαγωγία των ηλικιωμένων.
H αντιπροσωπεία των Μανιατών συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους Ελένη Δρακουλάκου, Γεώργιο Καπασούρη – Σαψάκο και τον πρωτοπρεσβύτερο εφημέριο της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πετρίνας π. Παναγιώτη Αρφάνη. Στο Δημοτικό Γηροκομείο έτυχαν θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο Γεώργιο Κουκλάκη, τον αντιδήμαρχο Χανίων Στέλιο Μιχαηλάκη, τους εργαζόμενους, τους φιλοξενούμενους και τον εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλέπας Βασιλειο Γκάτση.
Με δήλωση της η αντιδήμαρχος κα Ελένη Δρακουλάκη υπογράμμισε τα εξής: «Για άλλη μια χρονιά ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Γηροκομείου κ. Γεώργιο Κουκλάκη για την πρόσκληση. Είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ο μπάρμπα Γιάννης ο Φατσέας που είναι και ο θεσμικός και ιστορικός κρίκος Κρήτης και Μάνης που ξεκίνησε όλη αυτή την αδελφοποίηση με τον Δήμο Αποκορώνου και τα αδέρφια μας από την Ασή Γωνιά για τους ήρωες προγόνους μας που πέσανε πολεμώντας στην τοποθεσία “ Αγριμοκέρατο”. Σήμερα ήρθαμε εδώ να δούμε αυτούς τους ανθρώπους και το θεωρούμε χρέος μας να είμαστε εδώ».
Η ίδια συνεχίζοντας προσκάλεσε όσους θέλουν να παραστούν στις εκδηλώσεις για τους ήρωες προγόνους τους το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στον Κισσό Ρεθύμνου, επισημαίνοντας ότι « κι εδώ έχουν σκοτωθεί Μανιάτες και υπάρχει Μνημείο στην Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Ασή Γωνιά στο Αγριμοκέρατο που κι εκεί έχουν πέσει Μανιάτες».
Ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Στέλιος Μιχαηλάκης δήλωσε ότι «βρεθήκαμε στο Γηροκομείο Χανίων εκ μέρους του Δήμου για να καλωσορίσουμε τους αδελφούς Μανιάτες που μας τιμούν κάθε χρόνο χάριν της προσπάθειας που έχει κάνει ο Γιάννης Φατσέας ή μπάρμπα Γιάννης που λένε όλοι, τον τιμούμε τον αγαπούμε, αγαπούμε τους Μανιάτες και δίνουμε τον λόγο μας ότι θα βρεθούμε και στην Αρεόπολη το συντομότερο».
Η αντιπροσωπεία των Μανιατών μετά από το Γηροκομείο απόλαυσε την Κρητική φιλοξενία στο σπίτι του κ. Γιάννη Φατσέα στα Νεροκούρου, όπου μαζί τους έδωσαν το «παρών» και οι δήμαρχοι Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, , ο πρώην δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκη κ. ά.
Την Κυριακή θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης τόσο στο Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία της Ασή Γωνιάς όσο και στο Μνημείο των Μανιατών στην τοποθεσία “Αγριμοκέρατο” με το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη και την παρουσίαση του βιβλίου για την Ασή Γωνιά του κ. Γιάννη Φατσέα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.