Μουσείο Τυπογραφείας

Επίσκεψη ιεραρχών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αλικιανού

Πανηγυρική αρχιερατική λειτουργία στη μνήμη του αγίου Γεωργίου Διβόλη, προεξαρχόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών κ. Δωροθέου, επισκόπου Σύρου, Τήνου και λοιπών νήσων και του κ. Δαμασκηνού, επισκόπου Κυδωνίας & Αποκορώνου τελέστηκε χθες στον περικαλλή ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Αλικιανού.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής θείας λειτουργίας οι δύο αρχιερείς επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αλικιανού, ευλόγησαν τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου. Μίλησαν με τους τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου, ευλόγησαν την τελική τους προσπάθεια και ο άγιος Σύρου συνέδραμε από τον οβολό της αγίας Μητροπόλεώς Του στην πενθήμερη εκδρομή τους, θυμίζοντας εκείνους τους παλαιούς καιρούς που όταν η μεγαλόνησος στέναζε ακόμη κάτω από τον τουρκικό ζυγό η ελεύθερη και φιλόξενος Σύρος έσπευδε να αγκαλιάσει τα κατατρεγμένα τέκνα της Κρήτης.
Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του σχολείου, «Το σχολείο μας θεωρεί ιδιαίτερη ευλογία και τιμή την παρουσία των δύο σεπτών ιεραρχών της Εκκλησίας μας στο χώρο του, όχι μόνο γιατί συνέπεσε με την ημέρα μνήμης του τοπικού μας νεομάρτυρα, αλλά γιατί συνέπεσε και με την ημέρα επίδοσης των βαθμών του Α΄ τετραμήνου και με την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του φετινού μας σχολικού ημερολογίου, που τιτλοφορείται στην «Στράτα του Μικρού Πρίγκιπα», και έτυχε θερμής υποδοχής από τους σεβάσμιους ιεράρχες μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.