Μουσείο Τυπογραφείας

Επίσκεψη διοικήτριας 7ης ΥΠΕ στα Χανιά

Την πρόθεση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρεια να στηρίξει τις δομές ψυχικής υγείας και αποασυλοποίησης εξέφρασε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μπορπουδάκη η οποία το μεσημέρι της Παρασκευής επισκέφθηκε έναν ξενώνα που λειτουργεί στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης στα Χανιά.
“Η ψυχική υγεία είναι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας της ΥΠΕ “, ανέφερε η κα Μπορπουδάκη και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να γίνει συνείδηση στην Ελλάδα του 2020 ότι ο ψυχικά πάσχοντας δεν είναι ένας πολίτης β’ κατηγορίας.” Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσουμε τις δομές”, τόνισε ενώ υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν προσπάθειες να ξεπεραστούν και τα όποια εμπόδια προκύπτουν στις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές από το φαινόμενο της έλλειψης προσφερόμενων σπιτιών προς ενοικίαση. “Θα προχωρήσουμε στην εξεύρεση των όσο το δυνατόν καλύτερων λύσεων ή αποκατάσταση από τους ιδιοκτήτες ή ακόμα και ενίσχυση από την ΥΠΕ για να καλυφθούν κενά”, τόνισε η κα Μπορπουδάκη.
Επίσης, ανέφερε ότι την άλλη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις και θα μπει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα σε ό, τι αφορά τη νέα πτέρυγα της ψυχιατρικής κλινικής που πρόκειται να δημιουργηθεί με το κληροδότημα Μαλινάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.