Μουσείο Τυπογραφείας

Επίσημη παρουσιάση του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δ. Χανίων

KODAK Digital Still CameraΠερισσότερες από 100 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε περιοχές του δήμου Χανίων, ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου  στο  Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου  την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στην Δημοτική αγορά.

Δείτε το εμπλουτισμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αναλυτικά, εδώ

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων και ο ΔΟΚΟΙΠΠ.

“Οι εκδηλώσεις, που έχουμε προετοιμάσει, καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, ψυχαγωγικά δρώμενα στους δρόμους της πόλης και ολόκληρου του Δήμου, θέατρο σκιών, κινηματογραφικές ταινίες για παιδιά, κάλαντα, εργαστήρια παιχνιδιών, προετοιμασία γλυκών και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τις εκατό και θα καλύψουν χρονικά περίπου το διάστημα του ενός μηνός” επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, παρατηρώντας ότι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε όλο το εύρος του Δήμου. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί δε, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, ώστε να περάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και το ευχάριστο κλίμα της περιόδου στο σύνολο των Δημοτών. Μάλιστα, μεταξύ των εκπλήξεων, που θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους είναι και το τρενάκι, το οποίο θα βρίσκεται τόσο στο κέντρο όσο και στις περιαστικές περιοχές, δίνοντας έναν τόνο χαράς.

“Σας καλώ ιδιαίτερα στην επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου για τον Δήμο μας, που θα γίνει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 20.30”, πρόσθεσε η κα. Τσιτσιρίδη, γνωστοποιώντας ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Φιλαρμονικής του Δήμου και η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, δίνοντας τη σκυτάλη στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ο οποίος θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη συνέχεια η βραδιά θα κορυφωθεί με τη γνωστή καλλιτέχνιδα, Ρένα Μόρφη, η οποία θα παρουσιάσει τραγούδια από τη συλλογή της.
Παράλληλα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η αλλαγή του χρόνου θα γίνει φέτος στην Πλατεία 1866, όπως γνωστοποίησε η κα. Τσιτσιρίδη, όπου έπειτα από το παραδοσιακό κόψιμο της βασιλόπιτας θα προσφερθεί από τον Δήμο ζεστό γεύμα, σε όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με την οικογένειά τους.
“Οι μέρες των Χριστουγέννων δεν είναι μόνο μέρες υλικής απόλαυσης, είναι ημέρες, όπου ο καθένας μας πρέπει να εκδηλώσει έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη του προς τον συνάνθρωπο”, τόνισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος έχει φροντίσει να μην λείψει από τους συνανθρώπους μας και κυρίως από κανένα παιδί το γέλιο και η χαρά. Ειδικότερα, όπως τόνισε η κα. Αλιφιεράκη το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής έχει προετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων χριστουγεννιάτικο πάρτι, κυνήγι θησαυρού, εκδρομές, δώρα, γεύματα αγάπης και μια εκδήλωση με ιδιαίτερο φως, αφιερώνοντας τις σε αυτούς, που τις έχουν ανάγκη περισσότερο από τον καθένα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.