Μουσείο Τυπογραφείας

Επίσημες ανακοινώσεις για το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Ερευνας στα Χανιά

IMG_0002Η επίσημη ανακοίνωση για την ίδρυση του Ινστιτούτου Πετρελαικής Ερευνας στα Χανιά εγινε σε εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ερευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη να κάνουν λόγο για ινστιτούτο διεθνούς σημασίας.
Το νέο Ινστιτούτο στα Χανιά θα λειτουργήσει ως πόλος προσέλκυσης των επιστημονικών δυνάμεων της χώρας και της διασποράς και ιδρύεται μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον από την άποψη της χρηματοδότησης: Ήδη με ποσό που ξεπερνά τα 170 εκ. € υποστηρίζονται από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ ερευνητικές δράσεις που αφορούν την Ενέργεια και το Περιβάλλον. Μεταξύ άλλων έχει προβλεφθεί η προμήθεια σύγχρονου ερευνητικού σκάφους που θα ενισχύσει τη θαλάσσια έρευνα από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), δήλωσε ο κ. Φωτάκης ​στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του Ινστιτούτου από κοινού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη διοργάνωση του ΙΤΕ και του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Την ίδρυση του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ, χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Για την Περιφέρεια Κρήτης, οπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, η λειτουργία στα Χανιά, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ενός Ινστιτούτου που θα παράγει καινοτομία σχετικά με την ανίχνευση, τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση των νέων κοιτασμάτων αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη.
Ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε την απόφαση «θετική πρωτοβουλία» καθώς θα επιτηρείται και θα εκφέρεται εμπεριστατωμένη γνώμη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις έρευνες μέχρι την εξόρυξη, την αποθήκευση, την επεξεργασία και τη διάθεση των υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά και νότια της Κρήτης ενώ έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα με πολλαπλά οφέλη στο ερευνητικό, οικονομικό αλλά και στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.
«Το υπό ίδρυση Ινστιτούτο αναδεικνύει τη δυναμική του νησιού. Τη δυνατότητά του   να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο μέσα από τις έρευνες και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αλλά και μέσα από διακρατικά και ευρωπαϊκά έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από τη λεκάνη της Μεσογείου», σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης.
Κλείνοντας, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελο Διαμαντόπουλο καθώς και τον Πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη για την αδιάλειπτη και ουσιαστική συνεργασία καθώς και τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη γιατί επέλεξαν την Κρήτη και τα Χανιά για την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του Ινστιτούτου.

2 σχολια

  • [Στελιος] ~ 22 Ιανουαρίου 2019 ~ 01:46 ~ Απάντηση

    Χαιρομαι που μια χωρα χωρις πετρελαιο ιδρυσε το Ινστιτουτο πετρελαικης ερευνας. Τα 170 εκ της χρηματοδοτησης ειναι χρηματα που μαζευτηκαν απο την υπεμετρη φορολογηση για να σπαταληθουν για ψηφους και καινοτομια η οποια ισως εχει νοημα στην Σαουδική Αραβια (αυτη εχει πολλα παετρελαια)! Μηπως να το ξαναδουμε και να ξοδεψουμε τα μισα σε καινοτομιες αλλου τυπου? π.χ. Πληροφορικη, γεωργια κλπ?

    Κριμα τα λεφτα μας!

  • [Καζανοκέφαλος] ~ 22 Ιανουαρίου 2019 ~ 07:37 ~ Απάντηση

    Δεν πάνε λέω γω να ιδρύσουν κανένα ινστιτούτο καταπολέμησης του δάκου που ταλανίζει τους κακομοίρηδες τους παραγωγούς του νομού μας παρά θελουν πετρέλαιο λες και θα καρπωθούν οι κάτοικοι, αν θα βρουν πετρέλαιο, τα ωφελη. Βέβαια προεκλογικά όλα γίνονται αρκεί να βολευτούν οι ημέτεροι. Ζήτω ο …ενεργειακός κόμβος των Χανίων!!! Δώσε και άλλο σανό προεκλογικά , μας αρέσει !!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.