Μουσείο Τυπογραφείας

Επικίνδυνα βράχια στην εθνική οδό

Με δύο εργολαβίες εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η απομάκρυνση πετρών και χωμάτων σε διάφορα σημεία του ΒΟΑΚ και κυρίως στο τμήμα από Καλύβες και Καλάμι μέχρι τη Σούδα.

Tην ίδια ώρα εκτιμάται πως στο τέλος του καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου θα ξεκινήσουν τρεις εργολαβίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στο επαρχιακό δίκτυο των Δήμων Πλατανιά, Αποκορώνου και Κισάμου από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Τις εργολαβίες στο ΒΟΑΚ “τρέχει” η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης και είναι ύψους 20.000 ευρώ η κάθε μια. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν αποκλειστικά την απομάκρυνση πετρών και χωμάτων. Σε ότι αφορά το σημείο στο Πλατάνι όπου μεγάλος χωμάτινος όγκος και είναι έτοιμο να καταρρεύσει, για την ώρα δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το πως θα απομακρυνθεί αφού το κόστος είναι μεγάλο.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Αναφορικά με τις κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο, όπως μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης, Απ. Βουλγαράκης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις εργολαβίες και συγκεκριμένα για το Δήμο Πλατανιά 250.000 ευρώ, άλλες 250.000 ευρώ για τον Δήμο Αποκορώνου, ενώ άλλες 70.000 ευρώ προβλέπονται για το Δήμο Κισάμου. «Είναι μικρές εργολαβίες αλλά ικανές ώστε να κάνουμε επιδιορθώσεις όχι οριστικές λύσεις. Το έργο θα εκτελεστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων αποκλειστικά στο επαρχιακό δίκτυο και αφορά την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και ασφαλτικά. Για να γίνει σοβαρό έργο απαιτούνται πάνω από 1 εκ. Ευρώ», είπε ο κ. Βουλγαράκης. Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσουν να εκτελούνται τα συγκεκριμένα έργα ο κ. Βουλγαράκης απάντησε πως οι τροποποιήσεις του νόμου που αφορούν τον ηλεκτρονικό τρόπο των δημοπρασιών έχουν προσθέσει γραφειοκρατία. Σε κάθε περίπτωση εκτιμά πως μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου οι εργασίες θα έχουν ξεκινήσει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.