Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στα “Χανιώτικα νέα” με πηγή το ΑΠΕ – ΜΠΕ για τα επαγγελματικά… όνειρα των νέων, έρχεται να αναδείξει τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν που εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό περίμενε να εργαστεί στο… Δημόσιο. Ηταν η εποχή που οι πελατειακές σχέσεις έπαιζαν κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική.
Τώρα, οι θέσεις εργασίας έχουν δραστικά μειωθεί ενώ η ανεργία αυξάνεται. Μέσα, λοιπόν, σε αυτή την πραγματικότητα παρατηρείται μία στροφή στην επιχειρηματικότητα από ολοένα και περισσότερα τμήματα της νεολαίας. Και επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι από το… καφέ της γειτονιάς και το φαρμακείο μέχρι τη μικρομεσαία επιχείρηση τυποποίησης και εμπορίου. Στα Χανιά π.χ. όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι επιχειρήσεις εστίασης φαίνεται ότι αυξάνονται συνεχώς.
Μόνο που το ελληνικό κράτος με την εξαντλητική φορολογία δεν ευνοεί ούτε την… επιχειρηματικότητα. Γι’ αυτό και σε απόγνωση βρίσκονται τόσο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τις περικοπές που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια όσο και οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τις εισφορές και τη φορολογία που καλούνται να πληρώσουν στο κράτος, το οποίο στην κυριολεξία τα παίρνει από… παντού.
Ετσι, θα μειωθεί η ανεργία και θα έρθει η ανάπτυξη; Με περικοπές και φτώχεια; Και με την αδιέξοδη συνταγή των περικοπών, δηλαδή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, να συνεχίζεται ακάθεκτη;
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.