Μουσείο Τυπογραφείας

Επιχειρηματίας: ηγέτης ή μιμητής;

prototypiaΒασιζόμενοι στην έννοια της ηγεσίας, οι επιχειρηματίες διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους πραγματικούς ηγέτες και σε όσους απλά τους αντιγράφουν προσδοκώντας το ίδιο αποτέλεσμα με βασικό στόχο να προσελκύσουν το ίδιο πελατειακό κοινό.
Σαν ηγέτη συναντάμε τον επιχειρηματία – μπακάλη της γειτονίας που είναι παράλληλα γνωστός σε όλη την πόλη για το καλής ποιότητας τυρί που διαθέτει, τον επιχειρηματία – αρτοποιό που ήταν ο εμπνευστής της αυθεντικής συνταγής της “χανιώτικης μπουγάτσας”, τη νέα γυναίκα επιχειρηματία που αποδίδει καλύτερα από δέκα άντρες.
Τι είναι όμως αυτό που τους κάνει ηγέτες;
Ηγέτης στο μερίδιο της αγοράς είναι η επιχείρηση που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις, ηγέτης ποιότητας είναι αυτός που διαθέτει τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα προϊόντα, ηγέτης εξυπηρέτησης είναι η επιχείρηση που εμφανίζεται πιο ευαίσθητη προς τους πελάτες, ηγέτης τεχνολογίας ονομάζεται η 1η επιχείρηση που αναπτύσσει μία νέα τεχνολογία, ηγέτης καινοτομιών είναι η πιο δημιουργική επιχείρηση στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, ηγέτης ποικιλίας είναι η επιχείρηση που διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, ηγέτης προσαρμογής είναι όποια χαρακτηρίζεται από ευελιξία, ηγέτης σχέσεων είναι η πιο προσηλωμένη επιχείρηση στην επιτυχία του πελάτη.
Κάπως έτσι αναλύεται και ο ηγέτης γοήτρου, ο ηγέτης γνώσης, ο παγκόσμιος ηγέτης, ο ηγέτης των καλών αγορών, ο ηγέτης αξίας, ακεραιότητας και κοινωνικής υπευθυνότητας.
Πόσους επιχειρηματίες ηγέτες συναντάμε καθημερινά στα Χανιά και γιατί όλοι τους χαρακτηρίζονται από ταπεινότητα και σκληρή δουλειά; Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αναλογιστούμε τις προσωπικές μας αστοχίες πριν ρίξουμε το φταίξιμο στην κρίση. Ας παραδεχτούμε ότι οι ηγέτες μετέτρεψαν την κρίση σε ευκαιρία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.