Μουσείο Τυπογραφείας

Επέτειος 10 ετών Αρχιεπισκοπικής Διακονίας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου

irineos-arxiepiskopos-kritisΗ Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, ανακοινώνει, ότι, «με ομόφωνη Απόφαση Αυτής, θα εορτασθεί η επέτειος της συμπλήρωσης δέκα ετών (2006 – 2016), Αρχιεπισκοπικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.
Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, έχει ορισθεί ως ημέρα τιμής προς τον Σεπτό Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης, η Τετάρτη, 23η Αυγούστου 2017, ημέρα της ονομαστικής Του εορτής. Στα Χανιά η ανάλογη Τιμητική Συνοδική Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες προσεχώς.
Το πρωί της 23ης Αυγούστου 2017 θα τελεσθεί Συνοδική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.
Στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί Τιμητική Επετειακή Εκδήλωση, στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Μπεντενάκι, στην παραλιακή Λεωφόρο του Ηρακλείου, η οποία θα περιλαμβάνει Βυζαντινούς ύμνους, τραγούδια, φωτογραφικό υλικό και ομιλητικές αναφορές στην Αρχιεπισκοπική Διακονία και την δεκαετή πορεία του Τιμωμένου Πρωθιεράρχου.
Στους επετειακούς αυτούς εορτασμούς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος.
Η Ιερά Σύνοδος προσκαλεί όλους τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους εντιμ. Άρχοντες και τον ευσεβή Λαό της Μεγαλονήσου Κρήτης, να αποδώσουμε όλοι μαζί την πρέπουσα τιμή και ευχαριστία προς τον Τιμώμενο Πρωθιεράρχη και Σεπτό Πρόεδρο της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης, ο Οποίος αφοσιωμένα και υποδειγματικά αναλίσκεται καθημερινώς για το καλό της Εκκλησίας της Κρήτης και των ευλογημένων ανθρώπων Της».

Πηγή: Goodnet

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.